Стопи килограмите с морковена диета

1
Добави коментар
kyovev
kyovev

Пробвали ли ли сте да отслабнете с помощта на моркови? При мисълта за тях не се ли сещате за онази славна морковена торта, позната от един анекдот? 

Та, същата морковена торта, ако съществуваше в съзнанието ни дори като алтернатива на онази богато украсена с всякакви неблагоприятстващи за реализирането на положителни резултати торта като захарни, шоколадови пръчици, топчета, сладки „целувки“ и прочее, както и ако бяхме поне подбирали внимателно храните, сега нямаше да се чудим и маем на каква унищожаваща диета да се подложим, за да свалим онези 3-4 та дори и 5 килограма като резултат от всичко това.

Морковената диета, която сега ще ви представим, се спазва в рамките на 4 дни, през които се консумират единствено моркови – точно така, правилно прочетохте, но при силно изострен глад се позволява една ябълка. Едва през последния ден можете да добавите и нещо повече, а именно филия пълнозърнест хляб или друга храна, източник на полезни въглехидрати.

Абсолютно неопровержим е фактът, че тази диета действително е доста трудна, особено поставени в условията на следпразнично хранене. Все пак изборът си е ваш, но не забравяйте, че посредством морковената диета се отслабва с почти 3 килограма и половина само за 4 дни!

Изборът на консумирането на морковите остава във вашите ръце, въпреки че се надяваме, той да изключва термична обработка или по-лошо мариноване, овкусяване с олио и сол или паниране. Приемайте ги или под формата на салата с половин лъжица зехтин и лимонов сок.

Избягвайте прекаленото овкусяване със зехтин заради високата му калоричност, а именно над 100 калории за 1 с.л, с копър, под формата на фрешове, смутита. Ако желаете можете и да си похапвате сурови моркови и така да разнообразявате иначе трудното 4-дневно диетично меню на моркови.

 

Морковите са страхотен източник на витамини (предимно витамини от В група), минерали, ензими, етерични масла и др, Освен това могат да се използват като изключително ефективно средство за разтоварване на организма и изчистването му от натрупаните токсични вещества.

Все пак, ако сте привърженици на по-леките режими на хранене ви предлагаме нашата 13-седмична програма  за отслабване, с която ще влезете бързо в желаната форма без гладуване или странични ефекти!