Ваканционна къща в духа на японската култура

14
Добави коментар
RichHouse.eu
RichHouse.eu

През лятото полетата на Rensselaer County в Ню Йорк са покрити с величествени и магнетични диви цветя, което е от съществено значение, да остане натуралния пейзаж там непокътнат. Точно това е спазил архитектът David Jay Weiner когато е проектирал за свой клиент, малка ваканционна къща за почивка.

Разположена на 1200 квадратни метра, върху специалния терен, къщата не само е нежно позиционирана там, но и е свързана с пейзажа посредством енгава веранда, често срещана в японските структури, която играе роля на преходна част между вътрешността и околността.

В духа на японското кимоно, къщата е замислена като един обемен „лист“, който се увива и огъва около себе си, за да образува и дефинира две самостоятелни вътрешни области. Оновната част се използва за живеене, трапезария и учене, а другата като спалня с прозорци от тавана до пода, където интериора и екстериора на къщата не са две отделни среди, а едно цяло.

Уютната ваканционна къща е проектирана да бъде относително евтина както в изграждането, така и в поддръжката. Тя е компактна и служи като спокойно убежище от напрегнатия градски живот.

Снимки: Tony Morgan