Декса метод за изследване на остеопороза

1
Добави коментар
kyovev
kyovev

Остеопорозата е тежко заболяване, което е насочено към костната структура. Костите лека полека започват да губят своята плътност и стават все по-податливи на счупвания. Проблемите често се срещат в областта на китките, бедрените кости и гърба.

Много често не разбирате, че сте болни от тази болест преди да получите фрактура в дадената област. Жените по-често прихващат тази болест, поради липсата на естроген в тялото им. Това се случва, когато достигнат период на менопауза. Това най-често става след 50-годишна възраст. При мъжете болестта се среща чак след като навършат 60-годишна възраст, защото тогава спира половия хормон тестостерон.
Действие и мерки
За да предотвратите по-сериозни проблеми е добре да отидете и да се прегледате при специалист. Един от най-сигурните методи за изследване на остеопорозата се нарича декса метод. Това е уред, който няма нужда от притеснения при него, защото той има до 20-пъти по-ниска степен от най-обикновена рентгенова снимка.
Все пак методът не се препоръчва за бременни жени, защото това се води един вид облъчване, което може да доведе до проблеми при бременната жена. Уредът действа по начин, който изследва състоянието на костната плътност и го показва в детайли. По този начин всеки може да разбере дали има остеопороза и ако да, колко напреднала е тя.
Това изследване е важно, защото болестта най-често се открива в късен стадий, когато вече костите са изключително податливи и много лесно се чупят.
Хората трябва да се възползват от този прекрасен метод за изследване на костната плътност. Чрез него могат да се предотвратят голям брой случаи на остеопороза. Всеки един ще може да вземе навреме мерки и да стартира програма, която е за раздвижване на тялото и прием на по-голям брой калций. Така, че всеки, който има минимални описания трябва да отиде до най-близкия специалист, който притежава такъв уред за изследване на костната плътност.