Как да обзаведем малка баня?

1
Добави коментар
mebelenblog
mebelenblog

Ако ви предстои да правите малка баня или вече имате такава и искате да промените или подобрите нещо в нея, прочете тези няколко съвета, които ще ви помогнат да направите банята си по-красива и по-функционална.

Когато избирате обзавеждането, съобразете се с размерите на мебелите. Дори да харесате по-големи, само защото са по-красиви, не избирайте тях. Те трябва да са компактни. Има толкова модерни форми, предлагащи най-различни удобства и функции.

Мивка върху голям шкаф не е добър избор. Заложете на мивка тип пиедестал, която е по-висока. По този начин ще увеличите свободното пространство в малката баня.

Една малка вана също ще отвори доста място. Препоръчителни са асиметричните пред правоъгълните. Изборът от модели е много голям в момента.

Но ако държите на душ кабина, тя задължително трябва да е най-малкият модел, който се предлага. Може да изберете такъв, чиито стени и врати са прозрачни. Това ще създаде впечатление за пространство.

Всички знаем, че светлите цветове правят помещението да изглежда по-голямо. Затова изобщо не поглеждайте тъмните цветове, когато избирате плочките за баня. Изберете големи и светли подови плочки, които със сигурност ще придадат на банята усещане за по-голямо пространство. Основните цветове трябва да най-много два.

Огледалото също играе важна роля в малките помещения. Когато е поставено на правилното място, то създава усещане за пространство и дълбочина. Ако поставите две големи огледала едно срещу друго, това също оптически ще увеличи банята.

Акцент в една малка баня могат да са всички принадлежности и аксесоари – закачалки, сапунерка, четка за тоалетна, дори и хавлиените кърпи. Изберете ги в еднакви цветове или в различни тонове, но с общи мотиви.

Малката баня е голямо предизвикателство за обзавеждане и декорация, но можете да откриете многообразие от стилове. Трябва само да решите и да изберете този, който най-добре съответства на вашия вкус и банята ви.

Вижте повече на: http://www.keramo-bg.com.