NYFW, есен-зима 2015: Модната седмица и градът 1

17
Добави коментар
sivushka
sivushka

NYFW, есен-зима 2015: Модната седмица и градът 1

 

Вълнение в социалните мрежи предизвикват ден три и четири от Седмицата на модата в Ню Йорк. Защото градът се оказва вдъхновението за показаното на подиума, а това означава съобразяване с основния принцип на уличната мода – съчетаване на стил и практичност – едновременно досадно и провокиращо въображението задължение. 

 

The Row

 

Градът буквално присъства в колекцията на сестрите Олсен – надничайки през огромните прозорци до подиума. На него властват любимите базови цветове – бяло и черно, тъмно синьо, камел, а също и пясъчно, и шоколад. Палтата са свободни, макси, понякога пристегнати в кръста, панталоните са класически офис, скъсени при глезена или разкроени, полите са дълги, всичко се носи с чорапогащник. 

 

 

Всичко това вместо скучно е вдъхновяващо – заради перфектните кимоно кройки, поставящи акцент върху талията, заради използваните екзотични или гладки кожи, заради цветните чанти, носени прегънати, стиснати, прегърнати.

 

Victoria Beckham

 

Асиметрия, свободни силуети, color-block. Това са водещите мотиви в колекция есен-зима 2015 на Victoria Beckham, показана като част от Седмицата на модата в Ню Йорк. Моделите представят любими форми, любими цветове – едновременно стилни и приложими.

 

 

Ню Йорк държи на оувърсайз палтата, позволяващи напластяване в най-студените месеци на годината, а също и на черното, сивото и бялото. Виктория подправя всичко това с доза горчица под формата на кожени ботуши и тиквено оранжево, превърнато в пола-панталон и палто от гладка вълна. Плетените пуловери завършват асиметрично, полите и роклите са набрани и падат свободно, създавайки усещането едновременно за женственост и непукизъм.

 

18-02-2015

Автор : Галина Друмева

Снимки : Press