Новини: Aston Martin DBS Volante

6
Добави коментар
firebox
firebox

По време на конкурса Pebble Beach Concours d’Elegance бяха разкрити серия автомобили, но един от тях бе особено очакван. Става дума за екзотичния Aston Martin DBS Volante.

През 95-годишната история на Aston Martin са били конструирани само 15 открити модела, като въпросният Volante е 16-тият. DBS Volante може да се похвали с най-добрите технологии на компанията. Така освен наистина феноменалния и отлично звучащ V12 двигател, собственикът може да избира и между два трансмисии – шестстепенна ръчна и шестстепенна Touchtronic автоматична скоростна кутия.

Здравината на конструкцията също е запазена, като Volante притежава най-малко 75 % от твърдостта на закрития модел. Това до голяма степен се дължи на факта, че е монтирана допълнителна рама отзад, както и че са оптимизирани някои от предните и задните панели.

Стандартно се предлагат карбоново-керамични спирачки, като в цялата конструкция са ползвани най-иновативните материали, включително преден капак, предно крило и малък заден спойлер от въглеродни влакна.

Въпреки мерките за намаляване на масата на модела DBS Volante си остава голям GT модел, като масата му възлиза на 1 820 кг.

Към това има и активна система на окачването ADS (Active Damping System), която контролира автомобила. Съответно тя може да бъде настроена за повече комфорт или за повече скорост.

Партньорството на Aston с Bang & Olufsen е допълнително експлоатирано в DBS Volante, като автомобилът може да се похвали с вградена развлекателна система BeoSound DBS с 13 високоговорителя… като това е едва стандартното оборудване.

По-голямата част от останалото в общи линии е споделено с купето, което прави DBS Volante не просто атрактивен, но и изключително способен на пътя, пистата… и по време на приятни пътувания. Новият DBS Volante се присъединява към DB9 Volante, които са единствените настоящи открити модели на Aston Martin.

Rs-auto.bg