А Вие усещате ли кулинарен Ренесанс сред ресторантите във Варна?

10
Добави коментар
denisperalta
denisperalta

Екипът на „Ресторанти Варна“ представя градовете в САЩ, изживяващи кулинарен ренесанс

Кулинарията и ресторантьорството постоянно се променят и развиват. Някъде по-бързо, другаде по-бавно. Но в някои градове по света това се случва с главоломни темпове. Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ споделя с Вас петте американски града, радващи се на ренесанс в кулинарията.

Иновацията, Сан Франциско и ресторантите на Варна

Сан Франциско е град, който винаги е бил популярна кулинарна дестинация, но основната част от заведенията все още са съсредоточени около една и съща тема – рутикална, семпла и неангажираща. Въпреки това, там се забелязва едно ново кулинарно движение, превзело и много добри ресторанти във Варна. То се предвожда от по-млади готвачи, които излизат извън установените рамки и създават иновативни ястия. И въпреки че почитателите на традиционната калифорнийска кухня не гледат с добро око на тази тенденция, Сан Франциско постепенно се превръща в нарицателно за своите смели кулинарни творения.

Ню Йорк и широките граници на кулинарията – от блог „Ресторанти Варна“

„Голямата ябълка“ е дом на някои от най-известните ресторанти в света и на заведения, достъпни за всеки джоб. Нюйоркската кулинария търпи постоянно развитие и задава трендове, които останалите градове с радост прегръщат. Тъй като популярността на кварталите нараства, кулинарният ренесанс вече се простира извън познатите граници на града и навлиза в закътани местенца и предградия.

Местните продукти, Сеатъл и ресторантите на Варна

Сеатъл е сред американските градове, които бавно, но сигурно печелят мястото си на кулинарната карта на света. Екипът на онлайн справочник „Ресторанти Варна“ споделя, че северняшкият чар на града и „лекото“ отношение към живота създават прекрасна атмосфера в заведенията. Местните продукти, които все повече се използват и в ресторантите на Варна, гарантират свежест на ястията и заедно с морските дарове стоят в основата на чудесни специалитети.  Кулинарният фокус в Сеатъл пада върху автентичната и „честна“ кухня.

Чикаго и новите хоризонти – от „Ресторанти Варна“

В ресторантьорските среди, Чикаго винаги се е свързвал с конкретни кулинарни предложения като пица например, със световноизвестни ресторанти (какво ли могат ресторантите във Варна да научат от чикагския „Alinea“) и с етническа кухня. Напоследък обаче Чикаго се превръща в предпочитана дестинация за барбекю, и то не само южняшко барбекю, но и барбекю в японски стил.

Ренесанс за Ню Орлиънс след Катрина

Ню Орлиънс отдавна е любима дестинация на гастрономите. Същинският ренесанс за града обаче започва след възстановяването от опустошителния ураган Катрина. Екипът на онлайн каталог „Ресторанти Варна“ споделя, че според New York Times въпреки намалелия брой на жителите, заведенията за хранене в момента са със 70% повече.

А Вие усещате ли кулинарен Ренесанс сред ресторантите във Варна?