NYFW, есен-зима 2015: Модната седмица и градът 2

7
Добави коментар
sivushka
sivushka

NYFW, есен-зима 2015: Модната седмица и градът 2

Колекциите и на Alexander Wang и Donna Karan са вдъхновени от Ню Йорк. А понякога той е тъмен и мистериозен – ето трактовката на двете модни къщи на тема черно – любимият цвят на нюйоркчани.

Alexander Wang

 

Любимият цвят на нюйоркчани тържествува на подиума на Alexander Wang. Всичко в черно – както го искат купувачите. Уанг интерпретира идеята с препратки към пънк и хеви метъл културата. Мини и макси рокли, палта, къси якета, пуловери и панталони са разнообразени с използването на гладка кожа и детайли с косъм, както и на метални елементи, свързващи моделите с прорези.

 

 

Милитъри темата от мъжките колекции, показани в началото на годината, се появява и тук под формата на строги силуети и напластяване на визиите с елеци, напомнящи бронирани жилетки.

 

Donna Karan

 

Ню Йорк Е част от колекцията на Donna Karan – и то не само като декор и вдъхновение. Градът е буквално вграден в показаните на подиума облекла, които имитират цветовете и формите на нощния градски пейзаж. Издължените силуети са обагрени в среднощно черно и тъмно сиво с лъскави сребърни и златни нишки, напомнящи далечни светлини. Жената, облечена в Ню Йорк от глава до пети е уверена и делова.

 

 

Саката, връхните дрехи и дори роклите са пристегнати с кожени колани. Нежните дантели на полите се комбинират със строги памучни ризи и водоустойчиви якета с външни джобове. Милитъри палтата в цвят каки се представят паралелно с рокли, напомнящи кимоно.

 

19-02-2015

Автор : Галина Друмева

Снимки : Press