Българските последователи на Фалун Дафа поздравиха Учителя Ли с настъпването на Китайската Нова Година

8
Добави коментар
Falun-bg.info
Falun-bg.info

Българските ученици на Фалун Дафа изпратиха поздравителна картичка до господин Ли Хонгджъ, основател на китайската духовна практика за усъвършенстване на духа и тялото Фалун Дафа (още известна с името Фалун Гонг).

Те го поздравиха с настъпването на Китайската Нова Година с прекрасен изглед от Седемте Рилски езера и поляни осеяни с лилави минзухари, предвестници на пролетта.

Подобни поздравления са изпращани от последователи на Фалун Гонг от близо 114 страни по света, където практиката е популярна. Поздравленията са публикувани на световния уебсайт на Фалун Гонг, Minghui.org.

2015 г. е година на козата или овцата, според китайския лунен календар. Двойното значение идва от китайския символ „ян“, който се превежда като коза или овца.

Годината на козата започва на 19 февруари 2015 г. и ще завърши на 7 февруари 2016 г.

Според китайски астролози, тази година ще бъде „незабравима“ и белязана от по-стабилни икономическа ситуация и геополитическа обстановка. Ще възникнат възможности светът да се промени към по-добро, тъй като хората ще си сътрудничат повече. Ако светът успее да се отдалечи от хаоса, ще бъдат постигнати просперитет и добруване, вярват китайците.

Цялостната тема на Годината на козата е „креативност и прилежност водят до просперитет“.

Характерът на хората, родени през годината на козата, е мирен и любезен. Техните щастливи цветове са кафяво, червено и лилаво. Най-добрите им месеци са август и ноември, а любимите им цветя са карамфил и иглика.

Китайският зодиак представлява 12-годишен цикъл и всяка година в този цикъл е свързана с животно. Животните в китайския зодиак са: плъх, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца (коза), маймуна, петел, куче и прасе.

Изборът на реда на животните в календара датира от династията Хан (202 пр. Хр. – 220 г.) и бил направен въз основа на техния характер и навици.

Легендата гласи, че един ден боговете обявили, че на животните ще бъде присъден знак за всяка от 12-години в календара. Така първите животни, които се отзовали, били избрани.