Сготви бързо и лесно в съдомиялната машина [+ видео] | Teenproblem.net

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Има хора, които мият съдовете си на ръка, а други използват съдомиялни машини. Оказва се, че да имаш съдомиялна не е никак лошо, първо, защото ще ти спести време и усилия при миенето и второ, защото може да я ползваш като … готварска печка. Това не е революционна идея , но определено си струва да опиташ, когато пускаш мръсните съдове за миене. За да използваш максимално топлината на съдомиялната, трябва да поставяш храната във вакуумни пликове или буркани. Ето ти няколко идеи за рецепти:

 

Варени зеленчуци – нужна ти е една вакуумна торбичка и зеленчуци. Може да сложиш най-различни, без да се притесняваш какво време за варене е необходимо на всеки един поотделно. Запечатай добре торбичката и я постави в съдомиялната при мръсните съдове. Освен, че зеленчуците ще се сварят идеално, те ще запазят напълно аромата.

 

 

Кускус със зелен фасул, мента и тиквички – тук ще ти е нужен буркан, като големината му зависи от желаното количество, което искаш да приготвиш. Сложи кускуса в буркана и добави към него предварително задушени с малко зехтин зелен фасул, тиквички и червен лук. Налей пилешки бульон колкото да покрие кускуса. Поръси с малко сол и добави стръкче мента. Затвори хубаво буркана и го постави в съдомиялната машина. Преди да сервираш ястието, подправи го с малко зехтин или масло.

 

Сьомга с копър и лимон – това определено е една вкусна идея, която си заслужава да опиташ, особено ако нямаш опит в готвенето и ти е трудно да уцелиш най-подходящата температура за сьомгата. Постави рибата във вакуумно пликче, добави лимон, копър, пипер, магданоз, сол и зехтин. Сложи я в хоризонтално положение и пусни съдомиялната на нормален 50-минутен режим.

 

Рохки яйца – ако обичаш яйцата рохки, със сигурност ще ти хареса как стават в съдомиялната. Постави няколко яйца в буркан с вода. Затвори го хубаво и го постави в машината при мръсните съдове при едночасов цикъл с температура 70 градуса. Яйцата, които ще имаш след края на миенето, ще бъдат с твърд белтък и кремообразен жълтък.

 

Да ти е сладко! 🙂