Най-добрите трикове за стягане на отпусната кожа след отслабване

1
Добави коментар
biomall
biomall

Как да се стегнем след като сме отслабнали?

Когато загубите няколко килограма, често се случва кожата да се отпусне леко. Но ако целта ви е повече от 10-15 килограма, трябва да запомните тези няколко трика, за да избегнете увисването на кожата след загуба на тегло. Много жени се оплакват, че не могат да се поберат в любимите си дрехи, заради увисналата кожа. Те се чувстват обемисти и телата им не изглеждат красиви. Ако сте една от тях, и ви се иска да се отървете от отпусната кожа, следвайте тези прости правила и ще постигнете невероятни резултати. Пробвайте с тези прости, но доказани съвети и ще имате перфектно тяло преди бикини сезона да дойде 🙂

1. Използвайте бадемово или кокосово масло всеки ден

Използването на бадемово или кокосово масло всеки ден ще хидратира кожата ви, да ви помогне да стегнете отпуснатата кожа и да се отървете от стриите. Разтривайте малко масло по корема и бедрата преди лягане всяка вечер. Когато се събудите, ще имате копринено гладка и подхранена кожа, което ще повиши настроението ви мигновено. Можете да използвате и бадемово мляко за по-добри резултати.

2. Правете си масаж поне 4 или 5 пъти в седмицата

Масажът е популярен и ефективен начин, който като цяло намалява телесните мазнини и предотвратява увисването на кожата. Ходенето на масаж поне 4 или 5 пъти в седмицата е един от доказаните начини за стягане на кожата след загуба на тегло. Много хора твърдят, че терапията с масаж им помага да тонизират тялото си, докато други твърдят, че не са доволни от резултатите. Опитайте, нищо не пречи. Масажът може да донесе много ползи за здравето, така че дори да не се отървете от увисналата кожата, ще подобрите цялостното си здраве.

3. Включете тренировки с тежести във вашия фитнес план

Ние всички знаем, че тренировките с тежести покачват теглото, но знаете ли, че те могат да ви помогнат да стегнете кожата си и да подобрите тонуса на тялото? Включете тренировки с тежести поне 3-4 пъти седмично, за да видите първите резултати. Но не прекалявайте. Все пак не искате да изглежда като културист.

4. Добавете гимнастика в тренировките си

Друг начин за изграждане на чиста мускулна маса и стягане на отпуснатата кожа след загуба на тегло е да правите гимнастика всеки ден, или поне 4-5 пъти в седмицата. Малко лицеви опори, скокове, вятърни мелници, клекове, коремни преси и др. са идеални за хора със забързано ежедневие. 10 минути сутрин или по време на вашата обедна почивка ще бъдат достатъчни, за да си направите гимнастиката.

5. Яжте повече плодове и зеленчуци

Изяждайте по 5-6 порции плодове и зеленчуци всеки ден, за да помогнете на кожата си да се възстанови, след загубата на тегло по-бързо. Правилото е да се ядат сурови плодове и зеленчуци, не да ги готвите. Можете да ядете плодове и зеленчуци, които на вас ви харесват: от горски плодове, грейпфрут, манго, банан до  моркови, авокадо, краставици и домати. Изборът е безкраен; единственото нещо, което трябва да направите е да подбирате добре плодовете и зеленчуците си.

6. Не използвайте козметични продукти, които съдържат сулфати

Независимо дали се опитвате да стегнете отпуснатата кожа или просто искате да се погрижите за кожата си, никога не трябва да използвате козметични продукти, които съдържат сулфати. При закупуване на шампоан, сапун, душ гелове за тяло или препарати за почистване, се  уверете, че те не съдържат сулфати. Сулфатите дразнят и изсушават кожа ви, което води до бръчки, отпускане на кожата и тялото, а дори и понякога до акне.

7. Ексфолирайте кожата си редовно

Ексфолирането помага за премахване на мъртвите клетки на кожата и оставя кожата ви гладка и сияйна. То също така помага да се стегне увиснатата кожа след драстично отслабване.  Използвайте морска сол като ексфолиант два пъти на ден, три пъти седмично, за да увеличите притока на кръв, което помага да получите еластична, красива кожа за един миг. Уверете се, че хидратирате добре кожата си след ексфолиране. Ако не разполагате с ексфолианти с морска сол, изберате минерални ексфолианти или вместо това скраб ексфолианти.

8. Приемайте повече чисти протеини в дневното си меню

Включете чисти белтъчини във вашия хранителен план – те ще ви помогнат да поддържате теглото си под контрол и подобрите състоянието на кожата си след загуба на тегло. Чистите протеини са отличен източник на колаген и важни витамини и минерали, от които кожата ви се нуждае, за да е здрава и еластична. Когато се комбинира с упражнения, диетата, богата на чисти белтъчини може да помогне за изграждането на чиста мускулна маса. Това като цело ще ви помогне да изглеждате по-тонизирани. Консумирайте чисти белтъчини след тренировките за изграждане на чиста мускулна бързо. Извара, боб, бобови растения, яйца и пилешко месо са добри варианти.

9. Постарайте се да не сваляте много бързо килограми

Знаем, че е много изкушаващо да гладувате и прекарвате часове, правейки упражнения всеки ден, за да видите бързи резултати, но преди това трябва да помислите за своята кожа. Първо можете да си съсипите здравет и второ това може да доведе до увисната и отпусната кожа, която после много трудно може да възвърне предишния си вид. Придържайте се към вашата диета, работете редовно, оправете хранителния си режим и се отървете от лошите навици. По този начин хем ще отслабнете и ще предотвратите увисването на кожата.

10. Пийте повече вода

Вашата кожа и тяло се нуждаят от вода, за да изглеждат здрави и и за функционира организма ви правилно. Ако не пиете достатъчно вода през деня, кожата ви ще изглежда суха, набръчкана и отпусната. Направете навик пиенето на вода по 8 чаши вода на ден (не чай, кафе или сода!). Можете да добавите лимон във водата или лайм за да ускорите метаболизма си – по този начин се подобрява цялостното здраве на кожата и се стимулира имунната система.