Седем ползи за здравето от авокадото

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Авокадото е сред суперхраните, които влияят добре на сърдечно-съдовата система. Според специалистите, този плод е подходящо допълнение към здравословния хранителен режим, тъй като понижават нивата на “лошия” холестерол.

100 грама авокадо представляват около 160 ккал. Плодът има ниско съдържание на захари, но е богат на фибри и протеини, които са полезни и за храносмилателната система. Освен това, авокадото съдържа и мастни киселини, калций, магнезий, фосфор и калий. В него се съдържат и витамините А, В1, В2, В3, В5, С, Е и К.

Авокадото може да се консумира само, или като допълнение към салати, сандвичи, зеленчукови ястия и такива от пиле или риба. Ето и 7 ползи от хапването на авокадо:

1. Авокадото е с високо съдържание на лесно асимилиран растителен протеин. За метаболизма всички аминокиселини трябва да се съберат в пълни протеини. Това помага на панкреаса за загубата на борещите се с ракови клетки протеолитични ензими за разграждане на месните протеини.

2. Добре за ядящите месо. GreenMedInfo обобщи едно изследване, което показва, че ядене на хамбургери с резен авокадо ограничава повишаване на серумното ниво на триглицеридите. Най-запознатите кардиолози смятат серумните нива на триглицеридите като по-силни маркери за потенциала болест на сърцето и възпалението, отколкото LDL холестерола.

3.  Авокадото има високо съдържание на естествен витамин Е, който е мощен антиоксидант, помагащ за предотвратяване на рак. Синтетичният витамин Е може да бъде токсичен.

4. Авокадото помага на черния дроб за  производство на глутатион, смятан за най-главен антиоксидант от всички здравни експерти. Глутатионът всъщност освежава и рециклира отработените антиоксиданти от други източници. Главният минерал магнезий, участващ в над 300 метаболитни процеса, също е в изобилие.

5. Намалете риска от рак на гърдата с авокадо, високо на лутеин, витамин Е, и високо съдържание на мононенаситена олеинова мастна киселина. Това е потвърдено от изследвания. Така че, дами, откажете се от многото броене на калории и яжте повече авокадо.

6. Подобрете здравето на сърцето за насърчаване на по-добър приток на кръв и понижаване на кръвното налягане чрез консумирането на авокадо. Отново това се дължи на тяхното богато съдържание на олеинова киселина.

7. Подобрете функцията на мозъка и предотвратете деменция чрез консумирането на авокадо. Авокадото е на второ място след боровинките за насърчаване на здравето на мозъка, според д-р Стивън Прат. Високото съдържание на олеинова киселина в авокадото спомага за създаване и поддържане на миелин, който предпазва нервната система и мозъка. Миелинът също помага за забързване на невронното предаване, които ни прави по-бдителни и психически по-бързи.