Как да носим кожено яке?

3
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Коженото яке, независимо оригинално или имитация, е класика в модата, затова е задължителен елемент в сезонния гардероб. Как да носим кожено яке, с какво може да го съчетавате и на кои стилове да залагате?

Правилата на коженото яке

Историята на коженото яке датира още от началото на 20-ти век, но до днес моделите са претърпели сериозни промени. Вече може да избирате между кожено яке от естествена или изкуствена кожа, черният цвят не е единственият – червено, бяло, кафяво, пастелни нюанси също са популярни варианти.

Предимството на коженото яке е, че вече може да го носите всеки сезон. Най-тънките модели са идеални за хладни летни вечери, класическото кожено яке е задължително за дъждовните пролет и есен, а комбинацията от кожено яке и пухкав елек за зимата стана актуална през последните години.

Стилистите препоръчват да комбинирате коженото яке с контрастни материи, ярки принтове и аксесоари. Целта е да има сблъсък на по-грубата визия на връхната дреха с красотата и елегантността на по-женствените модели. Разнообразните комбинации правят коженото яке подходящо за дамите, които харесват рок стила, но и за тези, които предпочитат по-романтична визия.

Ако имате черно кожено яке и сте го комбинирали с черен клин или дънки, тогава задължително изберете топ в ярък цвят, за да създадете контраст. Коженото яке си отива и с хоризонтално райе, флорален принт и дори животински. Комбинирайте връхната дреха с памучна или копринена блуза и деним.

Вижте също:

Как да носите дрехи с висока талия

Как да носите клин

Как да носите чизми тази есен

Как да носите бойфренд дънки

Как да носите яке парка

Идеи как да носите кожено яке

Вариант 1 – с дълга рокля или пола
Ако сте почитатели на бохо стила, тогава опитайте комбинацията от късо кожено яке и дълга разкроена пола. Другият вариант е да бъде съчетано с ефирна макси рокля. По този начин постигате небрежна, но стилна и женствена визия.

Вариант 2 – с мини дължини
Комбинацията от кожено яке с дрехи с мини дължини е класика. Къси деним панталонки, модел до коляното или мини пола са идеалните опции.

Вариант 3 – класика с дънки
Коженото яке си отива много с деним. Макар всички модели дънки да са подходящи за комбинации с тази връхна дреха, трябва да се отбележи, че скини, слим и бойфренд се ползват с приоритет, защото следват извивките на тялото и са в контраст в широките рамене и по-грубия стил на коженото яке.

Вариант 4 – кожа с кожа
За почитателите на рок стила това е идеалната комбинация – кожено яке с кожен клин или панталон. Изглежда секси, но трябва да се носи внимателно. Заложете на цветни аксесоари и обемист шал в допълнение.

Вариант 5 – правилните аксесоари
Говорейки за аксесоари, трябва да се отбележи, че те са от съществена важност, когато носите кожено яке. Подходящите обувки например са тези до глезена – боти, затворена обувка на ток, кецове или сандали с каишка. Обемистите или триъгълните шалове също са добро модно попадение. Дълги колиета с висулка, женствени обеци и големи чанти или раници допълват цялостния ансамбъл.

23.02.2015/ Христина Спасова