Болестите на Майкъл Джексън

19
Добави коментар
galka1204
galka1204

Кралят на попмузиката си отиде от този свят само на 50 години. Много неща се казаха, но и много въпроси останаха. Винаги е така с гениите – каквото и да се каже и напише за тях, никога няма да е достатъчно. Но въпреки своята гениалност и те са хора като всички нас. Затова решихме да ви покажем чисто човешката същност на великия певец. Разбира се, дотолкова, доколкото се знае за това.

ОТ КАКВО Е БОЛЕДУВАЛ КРАЛЯТ НА ПОПМУЗИКАТА

Аутопсията показала, че той е претърпял 13 пластични операции, страдал от анорексия и бил съвсем оплешивял. Преди дни станаха известни първите подробности след аутопсията на певеца.

– При ръст 178 см той тежал само 51 кг. Налице били всички признаци за наличие на анорексия. Майкъл гладувал, хранел се само по един път на ден. В стомаха му не открили нито грам остатъци от храна, само таблетки.

– По тялото му имало голям брой белези след пластичните операции. Оказало се, че Джексън е лягал под ножа на пластичния хирург минимум 13 пъти.

– Бедрата, раменете и ръцете му били покрити със следи от многобройни инжекции. Тъпчели са го с препарати по три пъти на ден, година след година.

– По главата на певеца не била останала коса. През последните години попизпълнителят бил принуден да ходи с перука. Не е изключено това да е последствие от химиотерапията. Според английски вестници преди половин година била потвърдена диагнозата рак на кожата.

– Освен всичко друго имал счупени няколко ребра – най-вероятно при опит за реанимация. А по прасците, коленете и гърба имал синини.

ПРОБЛЕМИТЕ СЪС ЗДРАВЕТО НА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН ЗАПОЧНАЛИ ОЩЕ В МЛАДИТЕ МУ ГОДИНИ

В един английски вестник се казва, че състоянието на певеца било такова, сякаш последните няколко години е прекарал в концлагер. Оказва се обаче, че проблемите със здравето му започват още от младите му години.

– На 26 години. Той силно обгорял по време на снимки на една реклама. Редом до него се взривила димна бомбичка. Последвали операции на скалпа и тежък рехабилитационен период. Според лекарите именно това наложило младият тогава певец да започне сериозно да приема болкоуспокояващи.

– На 28 години. Откриват му имунно заболяване – кожна туберкулоза. Клетките започнали да се самоунищожават, както е при всяко имунно заболяване. За да се излекува, се наложило да потиска пак с много лекарства собствения си имунитет. Лекарите успели да постигнат устойчива ремисия, но такава болест, както знаем, не може да се излекува докрай.

– На 32 години. На тази младежка още възраст Джексън е приет в болница с болка в гърдите и е подложен на общоукрепващ лечебен курс.

НА 35-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ МУ ОТКРИВАТ ВИТИЛИГО. НА 47 ГОДИНИ ЗАПОЧВА СЕРИОЗНО ДА ПРИЕМА АНТИДЕПРЕСАНТИ

– На 35 години. Личният дерматолог на Майкъл Джексън прави публично изявление: певецът страда от кожното заболяване витилиго. Много години преди това по кожата на певеца започнали да се появяват по-светли петна. И уж точно те станали причина за превръщане на чернокожия музикант в бял. Болестта била наследена от прабабата на Майкъл. И това говори за проблеми с имунитета.

– На 41 години. По време на благотворителни концерти в Южна Корея паднал от голяма височина и си увредил гръбначния стълб. Независимо от силните болки, никой не се заел сериозно да лекува тези травми.

– На 47 години Майкъл попада в съда с обвинение за изнасилване на малолетен. Той се появява на заседанието на съда с марлена превръзка на лицето. Под нея скрива разпадащия се нос и разпънатите пластмасови устни. През този период певецът сериозно минава на антидепресанти. Редовно се оплаква на лекарите си от болки в гърба.

ВЪПРЕКИ ЧЕ МАЙКЪЛ ОТРИЧА, ПРЕДИ ГОДИНА СТАВА ЯСНО, ЧЕ СТРАДА ОТ ТЕЖКО ГЕНЕТИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ, КОЕТО УВРЕЖДА ТЪКАНИТЕ В ОРГАНИЗМА МУ

– На 49 години. Биографът на Майкъл Джексън Ян Халерин излиза със следното изявление: “На Джексън трябва да му се присади бял дроб. Освен това почти не вижда с лявото си око. И не на последно място – получава сериозни стомашни кръвоизливи, които могат да го убият”. Причината за това състояние бил дефицитът на алфа-1-антитрипсин. Това е тежко генетично заболяване, което води до увреждане на всички тъкани в организма. Майкъл обаче отрича.

– На 50 години. През февруари 2009 година вестниците публикуват ужасяваща снимка на Майкъл Джексън – в инвалидна количка с лице, скрито под маска. Целите му ръце са в рани, краката са възпалени и гноясали. От клиниката в Бевърли Хилс все пак изтекла информация, че певецът се лекува от опасна форма на стафилококова инфекция. Следите от нея се виждат по цялото му тяло. Лекуват го с нови скъпоструващи антибиотици и се надяват на добро. В същото време се появяват слухове за това, че Майкъл страда от рак на кожата. Потвърдено е от източник от близкото обкръжение на певеца. Но самият Джексън яростно опровергава всякакви диагнози: чакали го серия концерти и било много неизгодно да разкаже истината за здравословното си състояние. На първо място – за продуцентите.

„Той беше най-добрият татко на света”
Това са думи на разплаканата 10-годишна дъщеричка на Майкъл Джексън – Парис

Темата за децата на попидола също беше спекулирана дълги години. Едно е ясно обаче – неговите три деца го обожават, което значи, че и той ги е обожавал.

Майкъл няма деца от първата си жена Лиса-Мари Пресли. По-късно дъщерята на легендарния Елвис Пресли признава: “Майкъл много искаше деца от мене, но аз се страхувах, че ако се разделим, ще се наложи да се съдим за тях”.

Медицинската сестра Деби Роу родила наследници на попидола. Той се запознал с нея при пластичния си хирург. И Деби, и Майкъл признават, че тя просто му е подарила своята матка, за да износи децата му – Принс Майкъл-младши и Парис. Третият му син Принс Майкъл II е роден от сурогатна майка, която никой не е виждал.

През 2004 година Деби Роу, вече в развод с артиста, заявява, че Майкъл Джексън не е роден баща на децата, че тя била оплодена от сперма на неизвестен донор.

След смъртта на певеца тази тема избухна с нова сила. Но едва ли сега Деби Роу, която иска да се бори за родителски права, ще опровергае неговото бащинство.

И друг момент възбуни духовете – дали Майкъл Джексън може да има бели деца. Оказва се, че може. Защото неговата прабаба – мулатката Мати Дениълс, била зачената от чернокож роб и бяла парализирана девойка. Това значи, че в рода Джексън би могло да се родят белокожи. Както твърдят лекарите, този ген би могъл да се прояви при контакт с бяла съпруга – както е в случая с Майкъл Джексън и Деби Роу.

Умря пред очите на сина си!

Това отговорил певецът на загрижената си майка. “Майкъл, опомни се, ти не можеш да издържиш 50 концерта! Сърцето ти няма да издържи! – съветвала сина си разтревожената майка.

Всъщност последния си ден Майкъл прекарал в семеен кръг. Сега роднините на артиста се опитват да изяснят кой е дал убийствената доза обезболяващо на певеца. Те се съмняват в кардиолога на Джексън, който веднага след смъртта на Джексън се скри от полицията. Но бързо се показа и се закле, че открил Майкъл още топъл в леглото, но вече в безсъзнание.

По думите на същия този лекар, близо до леглото на Майкъл седял 12-годишният му син Принс Майкъл-младши. Баща му умирал пред очите му. Малкото момче видяло баща си как се гърчи от болка и отначало помислило, че се шегува. А след това Майкъл затихнал… Завинаги… Дошлите на място лекари не успели да го върнат към живот…

Агентът на певеца напомня, че два дни преди смъртта си Майкъл танцувал както правел това преди 20 години – с лекота изпълнявал всичките си стъпки. И независимо от твърденията, че отдавна е загубил фалцета си, той доказва обратното. На пресконференцията той изглеждал прекрасно. Но натоварването се оказало огромно.

На последната пресконференция, която певецът дава на 5 март, той казва:
“Благодаря на всички вас… На всички. Аз просто искам да кажа, че това ще бъдат моите последни изяви в Лондон. Когато казвам “това е всичко” – аз имам предвид, че това действително е всичко. Аз ще изпълня песните, които искат да чуят моите почитатели.

Това е всичко, това е моето последно излизане на сцената… . Ще се срещнем през юли, и… аз ви обичам! Наистина, обичам ви и вие трябва да го знаете – от все сърце ви обичам! Това е всичко!” – казва в последното си изявление попкралят.

Само факти!

Лекарите от Университетската болница в Калифорния констатират смъртта на Майкъл Джексън, който издъхна на 50 години и 10 месеца. Спиране на сърцето му, заключиха те. Но медиците все още не са наясно за окончателната причина за неговата смърт. Съдейки по първите подробности за “историята на болестта”, по-скоро трябва да се учудваме, че Майкъл е доживял досега…

Една страница на Яна БОЯДЖИЕВА