Отслабване чрез въглехидратна ротация – възможно ли е?

1
Добави коментар
kyovev
kyovev

Възможно ли е отслабване посредством така наречения въглехидратен ротационен принцип?

Отговорът на този въпрос е много прост –  този интересен за много хора метод не само че води до постигане на успешни резултати, но и спомага преодоляването на доста критични, така да се каже, моменти при някои сложни диети и програми за отслабване.

На първо време преди да се впуснете в този напълно безвреден режим на ротация на храните е необходимо да се запознаете с неговите принципи.

Ротационният режим може да се прилага успешно както за покачване на мускулна маса, така и за сваляне на подкожни мазнини. Това, което е интересното на този ротационен метод е, че не се прави „въртене“ само на въглехидратите, но и на белтъчините и мазнините.

Съотношението им може да варира като това на белтъчините (протеините) се цели да бъде в широк диапазон. Например, консумирате през ден първи по-умерено количество мазнини, за сметка на останалите две групи храни и обратното.

Кога да се възползваме от хранителната ротация?

Всъщност това може да се счете като един от най-често задаваните въпроси и разисквани теми особено сред онази група хора, която си е поставила за цел редуциране съотношението на мазнините в тялото си.

В случай, че просто искате да поддържате килограмите си и да блестите в една прекрасна фитнес форма, можете спокойно да пасувате. На останалата част от вас обаче, която бленува да счупи най-накрая оковите на наднорменото тегло, тази интересна идея за ротация на храните може да се окаже невероятно ефикасен метод за сваляне на килограми без изпадане в етап на застой.

За да отслабнете е необходимо редуциране на дневния калориен прием, като този доста сложен за стартиране процес на пръв поглед може лесно да бъде подпомогнат посредством посвещаване на малко повече време в фитнес залата например, отколкото вманиечаване по отношение на калориите, които приемате.

Тренирането на гладно също представлява добра практика конкретно за по-ефективно сваляне на х % подкожни мазнини. Въпреки успешността ѝ обаче организмът много бързо изпада в етап на застой, през който свалянето на килограмите се превръща меко казано в огромно предизвикателство.

Все пак този процес може да се подсили чрез по-интензивни тренировки или калориен дефицит, което пак не е гарант за избягването на този неприятен етап от почти всяка индивидуалната програма за отслабване.

Хранителната ротация в тази връзка върши страхотна услуга, въпреки че при първоначалното ѝ прилагане най-вероятно ще погледнете едва ли не с недоверие към нея най-малкото заради факта, че тя изисква целенасочено увеличаване приема на калории с цел „излъгване“ на организма, че е определеният режим е приключил.

Тук обаче има една уловка – повечето хора се усмихват под мустак при мисълта за това, мислейки си, че най-накрая ще могат да си похапват каквото си поискат на корем, за да качат повече калории.

Повишаването им трябва да бъде резултат от приемане на висококачествени калории и пълноценни източници на въглехидрати, които всъщност биват основното гориво на организма.