Любопитни съвети за цветята и растенията Цветята.NET

2
Добави коментар
podari-buket
podari-buket

Градински цветя: страст или нежен чар

Нито една градина не е останала  без цветя, те се намират на специално подготвени цветни лехи, около беседките, служат като разделител в района на зониране. Техните сортове и видове, са толкова много, че дори запалените производителите не винаги могат да кажат, че познават всичките от тях. Най-простото деление включва периода, през който растенията ще радват със своя външен вид и аромат.

 

Растения по годишен тип

 

Както подсказва името, тези градински цветя ще растат за един сезон и цъфтят веднъж. Какви са техните предимства? Много просто:

• Можете да промените всяка година  размера, цвета и вида на цветята.

• Цената на растенията е сравнително ниска.

• Често тези видове имат много приятен аромат, могат да се засадят и под прозорците.

Има и недостатъци: например, харесваното  растение през следващата година може да не порасте същото , защото посадъчният материал се мени всяка година. За едногодишните, неразпространени в градинските стопанства, е необходимо от по-рано да се помисли за място, отговарящо на препоръките за цветята.

Трайни насаждения: радост за дълго време

 

Градински цветя, растящи и радващи ви в продължение на много години, се наричат ​​трайни насаждения. Към избора на тези растения трябва да се подхожда от различни гледни точки:

• От една страна – те трябва да са съобразени с размера и вида (нискостъблени, високи, разклонени и т.н.).

• От друга страна – необходимо е ,  да се съобрази  времето на цъфтежа , за да се създаде реална хармония в зоната, когато от април  до ноември , всички те ще цъфтят и ще радват в ярки цветове.

• От трета страна – необходимо е да се отчете собствения опит в отглеждане на цветя. Има растения, които изискват комплексна грижа, както и скъпи торове и новак трудно ще се справи

За да може градината да ни радва с ярки цветове, трябва внимателно да се планират цветни лехи в съответствие с тези фактори:

• кога започва периода на цъфтеж;

• Необходими ли са на градинските цветя специални условия (няма проекти или обратното, постоянно да се прочиства мястото, и т.н.);

• Имате ли нужда от специални грижи (земя, торове, строителство).

Малко особени са виещите се растения: интересно изглеждат, дават възможност да се раздели градината на зони, често притежават плътна зеленина с ярки цветове, които отделят невероятни аромати. Чрез засаждане на тези растения по краищата на беседки, можете много бързо да получите уникално място за престой.

Изборът на градински цветя не е прост, особено когато за засаждане се купуват много растения. Обикновено помага консултация с компетентен експерт, който може да разкаже за особеностите на различните групи и изискванията за вида на почвата, за поливане и други тънкости на цветарството.

 

Ние знаем, че красивата градина – това е не само и не толкова много овощни дървета и ягодоплодни храсти, колкото разнообразни ярки цветове и форми, които могат да дадат легла, граници и други цветни композиции. Градинските  цветя  създават атмосфера и добавят разнообразие на външния вид на участъка, при това  с лекота.

 

 

Харесвате поста – споделете го с други!