Курсове по английски език – Образователен център Давитоз

1
Добави коментар
davitoz
davitoz

Курсовете по английски в Давитоз се отличават с подчертана практическа подготовка, ориентирана към умението на курсистите да разговарят на чужд език.

Често задаваните от Вас въпроси са:

Каква е продължителността на курсовете?

Курсовете по английски за възрастни са 6 седмични, като занятията са 2 пъти седмично по 3 учебни часа.

Курсовете по английски за деца и ученици са 2 вида: 6 седмични (със занятия 2 пъти седмично по 3 учебни часа) и тримесечни, целогодишни (със занятия 2 пъти седмично по 1,5 учебни часа).

Как мога да определя нивото си?

Входящ тест по английски можете да направите безплатно в офисите ни в Бургас и Варна или онлайн като кликнете тук.

За кои изпити мога да се подготвя в Давитоз?

В Давитоз можете да се подготвите за всеки от изпитите по Международната Езикова Рамка, както и за TOEFL iBT, IELTS, Cambridge First Certificate, Cambridge Advanced Certificate, Certificate of Proficiency in English, SAT, GRE, GMAT, матура след 12 клас и други.

На каква възраст са курсистите в една група?

Има отделни групи по английски език за възрастни, деца и ученици.

Коя е учебната програма по английски език?

– В курсовете за възрастни се работи по международно признатата система The New Cambridge English Course, a в индивидуално обучение по същата програма или по програми, които курсистът е избрал.

Конспект

АНГЛИЙСКИ ЕЗИК – ОБЩ АНГЛИЙСКИ

Първо ниво

1. Запознанство

– Представяне – Азбуката – Лични местоимения в единствено число – аз, ти, той, тя, то – Притежателни местоимения в единствено число – мой, твой, негов, неин, Ваш – Формите на глагола „съм” в сегашно време и задаване на въпроси с глагола – Образуване на въпросителни изречения с думите какво, как, къде – Държави и националности

2. Личен профил

– Работа и професия – Официални и всекидневни поздрави по време на разговор – Числата в английския език – Още лична информация – възраст, семейно положение и адрес

3. Човек и общество

– Предлози за местоположение – Родителен падеж – притежание с ‘s – Лични вещи – Описателни прилагателни за външността на човека – Лични местоимения в множествено число – ние, вие, те – Притежателни местоимения в множествено число – наш, ваш, техен – Членове от рода и семейството – Множествено число на съществителните имена – правилно и неправилно множествено число – Изречения с have got (имам) в английския език – Въпроси с „кой/кои”

4. Преговор

5. Места и ориентация

– Пространството на дома – стаи, мебели и разположение – Безличния глагол имам – there is, there are – Лични информация – месторабота, местоживеене, телефонен номер – Редни числителни имена – първи, втори, трети… – Сегашно просто време в английския език – Предлози за място – Ориентация в града – как да разберем и да дадем упътване за непознато място – Сгради и институции – Наречия за място

6. Обичайни повторяеми действия

– Изразяване на предпочитания – Лични местоимения във винителен падеж – мен, теб, него, нея, нас, вас, тях – Употреба на сегашно просто време – Часовникът и часовете от деня – начини за изразяване – Предлози за време – Дните от седмицата – Наречия, изразяващи различна степен на повторяемост

7. Изразяване на количество

– Броими и неброими съществителни имена – Храни и напитки – Цени – Минало просто време с глагола съм – Нечленувани съществителни – Изречения със some и any – Използване на much, many и a lot of

8. Преговор

9. Външността на хората и тяхното описание

– Части на тялото – Дрехи – Цветове и нюанси – Сегашно продължително време – употреба и образуване – Употреба на сегашно продължително време за бъдещи събития – Бъдеще време с will

10. Интереси и предпочитания

– Прилагателни, изразяващи настроения и състояния – Изречения с относителното наречие when (когато) – Как да се изразяваме, когато пазаруваме – Показателни местоимения – this, that, these, those – Тематични диалози, свързани с пътуването

11. Минало време

– Минало просто време – употреба и правила – Глаголът „съм” в минало време – преговор и разширяване на знания и умения – Изразяване на отрицание и формулиране на въпроси в минало просто време – Правилни и неправилни глаголи в английския език

12. Обобщение

Второ ниво

1. Прилики и разлики

– Описание на качества и способности с модалния глагол мога (can) – Изразяване на сравнение с „better than” и на качества с „good at + ing” – Сравнителна и превъзходна степен на прилагателните – Конструкции за еднаквост, различие и подобие (the same as, different from, as … as)

2. Да се опознаем на английски

– Възраст – Тегло – Мерки – Прилагателни, описващи характера на човека – Години, месеци и дати – Упражнение – телефонен разговор

3. Сегашно продължително време

– Съставяне на съобщителни и въпросителни изречения и на отрицания в сегашно продължително време – Промяна в глаголите при сегашно продължително време – Изразяване с Present Progressive на бъдещи планове и уговорки – Предлози за време (in, at, on)

4. Преговор

5. Диалози в типични ситуации

– Поръчка в ресторант – Когато искаме или правим услуга … (lend and borrow) – Изразяване на съгласие или несъгласие – Покана и отговор

6. Употреба на минало време в английския език

– Исторически факти – Изразяване на последователни събития от миналото – Въпроси в минало просто време – Изречения с “both … and …” и “neither … nor”

7. Диалози от ежедневието

– Разрешение – с конструкцията Do you mind if … ? – Сравняване на интереси и навици (So … I) – Питане за мнение – с израза What do you think of …? – Сегашно перфектно време – Предлози със сегашно перфектно време (for, since)

8. Преговор

9. Форми за бъдеще време

– Употреба на going to, когато планираме или предвиждаме бъдещето – Инфинитив на глаголите – Ежедневни ситуации – в магазина, в банката, при доктора, в ресторанта, в туристическата агенция, в посолството и други. Свързване на изречения в текст – с first of all, then, after that, next, tomorrow

10. Проява на отношение към другите в различни ситуации, когато

– се касае за нашето здраве – даваме инструкции или съвети – чрез повелително наклонение (imperatives) – отправяме питане, предложение или предупреждение – продължение на повелителното наклонение – обясняваме начина нещо да се направи – наречия за начин от прилагателни (adverbs and adjectives)

11. Бъдеще време

– Бъдеще време с will. Образуване и функции – Условни изречения с бъдеще време – Значение на глагола „get” в английския език – Предвиждане или предсказване на бъдещи събития – с употреба на will – Ще има и ще бъде – there will и it will

12. Преговор и обобщение

Конспектите по общ английски за по-високите нива можете да разгледате в офисите на Давитоз.

– Специализираното обучение по бизнес английски, туризъм, юридически английски и други се провежда по специализирани материали.

– В уроците за деца и ученици се използват най-често системите Get Ready и Hello, но според възрастта има и други учебници.

– При подготовка за изпити (TOEFL iBT, IELTS, Cambridge First Certificate, Cambridge Advanced Certificate, Certificate of Proficiency in English, SAT, GRE, GMAT, матура след 12 клас и други) обучението се извършва по специализиран за дадения изпит учебник.

Набляга ли се на говоренето?

Да, обучението по английски в Давитоз е насочено към практическата част на езика, провеждането на диалози и слушането на автентични разговори. Чрез конструиране на ситуации от ежедневието, курсистите са поставяни в реалните ситуации, които те ще срещат при общуването си на чужд език, например с англичани и американци.

Колко са нивата на обучение?

Основните нива са 4. Над тях има и специализирани надграждащи, например за работа като лекар в чужбина или за следване в университет.

Кога има започващи курсове по английски във Варна и Бургас?

Курсовете по английски започват за всяко ниво в началото и в средата на всеки месец.

Кои са преподавателите?

Давитоз провежда висококачествено обучение, следствие на дългогодишна работа и отличен преподавателски състав. Всеки един преподавател е филолог, с дългогодишен преподавателски и практически опит.

Какви са цените на курсовете?

Таксите са следните:

– обща подготовка 240 лв/ група, 288 лв/ индивидуално.

– матура по английски след 12 клас 288 лв/ група, 324 лв индивидуално.

– изпитите TOEFL, IELTS, Cambridge First Certificate, Advanced и Proficiency 288 лв/ група, 324 лв индивидуално.

– SAT, GRE, GMAT и други изпити 360 лв/ индивидуално.

– СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!! При записване за курс на двама или повече курсисти, които са приятели или роднини, курсът може да се провежда като индивидуално обучение, по график, който курсистите желаят, но на цената на групови занятия.

ВАЖНО: За курсистите на Давитоз изпитите по Международната Езикова Рамка и издаването на сертификат са безплатни. За тези, които не са посещавали курсове в Давитоз, а желаят да се явят само на изпит, цената на изпита и издаването на сертификат е 120 лв.

Кога се заплаща таксата?

Таксата за курсовете по английски се заплаща при записването на обучението в пълен размер.

Ще получа ли сертификат?

Всеки един курс завършва с изпит и сертификат съобразно Международната Езикова Рамка.

Център Давитоз е лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. За да видите лиценза натиснете тук.

Мога ли да се явя само на изпит без да съм посещавал курс в Давитоз?

Да, записването се извършва в офисите на Давитоз във Варна и Бургас или по банков път. Таксата е 120 лв.

Валиден ли е сертификатът в чужбина?

Сертификатите от изпитите, провеждани в Давитоз, са международно валидни за нивата А1 до С2.

Как мога да посещавам курс ако не съм от Варна или Бургас и не мога да пътувам?

Онлайн курсовете по английски, които се провеждат чрез скайп, слушалки и микрофон, са изключително подходящи за хора, които искат да пестят време и да не пътуват. За повече информация за онлайн обучението натиснете тук.

Лиценза на Давитоз от Министерски съвет – Национална агенция за професионално образование и обучение можете да видите тук.

При допълнителни въпроси можете да ни изпратите запитване или да се свържете с нас на посочените по-долу данни за контакти 🙂