Риба, морски дарове и още кулинарни приключения

8
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Една от основните причини вкъщи все по-рядко да се готвят полезните и вкусни риба и морски дарове е, че те изискват повече време за обработка и манипулации. Освен това за приготвянето им са нужни специфични познания за всяка група риби и други морски обитатели.

Искате ли у дома да правите риба и морски дарове като професионалист? Курсовете на Kulinaria.bg съвместно FPI Hotels & Resort ще ви разкрият тайните на морските специалитети, като лично ще приготвите освен риба и морски дарове, свежи салати и изкушаващи десерти…

И без да се бавим влизаме в кухнята на „Arena di Serdica Residence Hotel“ и запретваме ръкави в приготовлението на риба и морски дарове, както и още няколко рецепти изненада.

С помощта на шеф-готвач Николай Петров и главният редактор на Kulinaria.bg Нина Тодорова на курса ни по Риба и морски дарове, курсистите научиха различните начини за почистване, обезкостяване и филетиране на риба.

Обсъдихме кой вид риба по какъв начин трябва да се приготви, за да стане най-сочна и вкусна, както и особеностите на морските дарове.

Прготвихме вкусен лаврак с паеля и морски дарове.

*Рецептата за Лаврак в сол с паеля с морски дарове може да видите тук.

Междувременно задушихме в масълце и малко вино вкусен зелен боб Bonduelle.

Освен това, приготвихме свежи зелени салати със сушени домати потопени в зехтин Del Alma, хрупкави кротони, сусам и много риба – прясна и от Ocean консерва.

*Рецептата за Салата с водорасли, сушени домати и риба тон в сусам може да видите тук.

И защото една трапеза не е завършена без десерт, на курса приготвихме и шоколадови кексчета с течен център, поляти с домашно приготвено сладко от ягоди и разбира се, гарнирани със сладолед.

*Рецептата за Шоколадов кейк с течен център, сладолед и ягоди може да видите тук.

Атмосферата на курсовете е изключително приятелска и превръща готвенето в истинско удоволствие.

А най-хубавото е, че Кулинарното училище предлага най-различни готварски курсове – освен за Риба и морски дарове. Може да се потопите в магията на Домашната пица, свежеста на Пролетните рецепти, Готвене със суперхрани, Домашната паста и още много, много вкусотии – запишете се още сега тук.

В края на курса всеки курсист получи грамота и подаръци от Алта България и Bonduelle.

Снимки: Калин Нончов и Нина Тодорова, Kulinaria.bg