Екипът на „Ресторанти Варна“ представя традиционни ястия от Тайланд

10
Добави коментар
denisperalta
denisperalta

Екипът на „Ресторанти Варна“ представя традиционни ястия от Тайланд

Екзотичната тайландска кухня придобива все по-широка популярност сред гастрономите по света. Ако и Вие сте почитатели на интензивните вкусови усещания, екипът на „Ресторанти Варна“ споделя с Вас няколко съвета, как да разпознаете автентично приготвените тайландски ястия.

Krathong Tong в азиатските ресторанти на Варна

Толкова разнообразни апетайзъри могат да бъдат открити в тайландските менюта! Много ресторанти обаче се опитват да заменят пълнените пържени кошнички, но истината е, че те са емблематична част от тайландската кухня, благодарение на португалското влияние. В родната си страна те присъстват в менютата дори на най-изисканите заведения. Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ споделя, че тези деликатни кошнички традиционно са с пълнеж от пилешко месо,  картофи, царевица, моркови и сметанов сос. Колкото и да не Ви звучи тайландско, истина е!

Gai Haw Bai Toey

Малко тайландски ресторанти предлагат това ястия, тъй като за приготвянето му се използват листа от пандан, типична съставка в югоизточната азиатска кухня. Тези листа се увиват около пилешко месо, мариновано в соев сос, сусамово масло и кориандър. При пържене листата ароматизират пилето и му придават тревист, билков вкус. Екипът на онлайн каталог „Ресторанти Варна“ подчертава: ако един ресторант предлага това удоволствие, бъдете сигурни, че сте в добри тайлансдски ръце!

Gaeng Keaw Wan – нетипична къри идея за ресторантите във Варна

Това зелено тайландско къри обикновено се предлага в комбинация с ориз на пара с жасмин. Ако обаче Gaeng Keaw Wan Ви бъде поднесено с оризови спагети, това означава, че ще се насладите на автентичната вариация на ястието. Зеленото тайландско къри се отличава със сладникав вкус, последван от „лека загрявка“ на люти чушки и рибен сос, придаващ умами усещане (умами – новият вкус в ресторантите на Варна). Рецептата включва още типичната къри паста, съставена от различни комбинации на билки и подправки.

Lad Na

Това ястие спада към така наречената „комфортна храна“, която тайландците консумират с удоволствие. Всъщност, това са нудли със сос, представляващ смес между рибен сос, черен соев сос и стриден сос. Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ отбелязва, че ако това ястие Ви бъде поднесено с подправки като сушено чили, захар, рибен сос и люти чушки в бял оцет, то може да се насладите на напълно автентично Lad Nа!

Дори да не откриете огромно разнообразие от тайландски специалитети в ресторантите на Варна, може да се насладите на интензивни вкусове, които предизвикват и вълнуват!