Няколко храни с под 300 калории

3
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Тези вкусни хранителни решения за обяд и/или вечеря не само ще задоволят вашия глад, но и са нискокалорични и същевременно с високо съдържание на полезни вещества.

1. Рибен сандвич

Това е прекрасна алтернатива на бургерите, съдържаща само 277 калории и 4гр. мазнини. Приготвя се лесно, обвивате 6 унции филе от треска в микс от галета, чесън, лютив червен пипер и магданоз, преди да ги изпечете на средно загрят грил за около 5 минути от всяка страна. Рибата се сервира в хлебче за бургер със свежа маруля, лук и домати с дресинг от кисело мляко, майонеза и лимонов сок.

2. Картофи с яйчена салата

Това е чудесна салата, която може да бъде приготвена предварително и която ще зарадва цялото семейство. Това е както чудесен обяд, така и идеално допълнение към пушени пържоли. Състои се от варени картофи, варени яйца, накълцана целина, нарязани репички, див лук и кресон. Чудесна освежаваща салата, която тонизира.

3. Пълнени домати

Вземете няколко големи месести домата, отрежете частта с опашката и внимателно отстранете сърцевината със семките. Уверете се, че могат да стоят изправени, след това можете да ги напълните със смес от кус кус, сирене, лук и маслини и запечете за около 20 минути.

4. Сладки и пикантни скариди с юфка

Това ястие е чудесна здравословна комбинация с гарантиран вкус и разнообразие от зеленчуци, а съдържа само 299 калории. Започнете с мариноване на скаридите в комбинация от оризов оцет, мед, чили и соев сос за около 30 минути. Запържете кашу, чесън, джинджифил и чили около минута, докато чесънът стане леко кафеникав. Добавете чушки, моркови и малко сол, пържете около 2 минути и прибавете скаридите, бобови кълнове и малко готвена юфка и запържете за още 2-3 минути.

5. Бекон на грил със сос от печени домати Томатило

Лентите бекон на грил, в съчетание със сос от печени домати Томатило са изключително интересно ястие, което съдържа само 277 калории. За да приготвите сос от домати Томатило, е необходимо да изпечете 8 унции томатили със смачкан чесън за около 20 минути, докато томатилите започнат да се овъгляват. Добавете малко сок от зелен лимон, риган, кимьон, сол, пипер и пасирайте до получаване на гладък сос.

6. Задушена писия със сос от лимон и билки

Задушената риба винаги е победител, а сосът от лимон, в комбинация с билки, е чудесно овкусяване на писията. Едно филе, гарнирано с чаена лъжичка от соса, съдържа около 217 калории. Сосът е комбинация от зехтин, халапеньо (люта зелена чушка), сок от лимон, лимонова кора, кориандър, магданоз и нарязан на кубчета лимон.

Източник: apteka-optima.com