Българска народна песен стана тотален хит в Япония (ВИДЕО)

7
Добави коментар
dilqna.kalinova.3
dilqna.kalinova.3

Родната песен “Брала мома къпини”, която бе изпълнена  от японската “банда” “Пирамидос бенд” набра инерция не само във виртуалното пространство… От няколко дни българската песен е тотален хит в японските клубове и дискотеки и се радва на широка популярност.

На българското парче се натъкнал българинът Ивайло Петков, който от 10 години живее в Япония. Може да си представите какво е било изумлението му, когато в популчрен нощен клуб от тонколоните гръмнала българската песен.

Самите японци хал хабер си нямали какъв е произходът на парчето и любопитно е, че когато Ивайло попитал дисководещия, той му отговорил, че най-вероятно е на испански език, защото бандата изпълнява песни предимно на този език.

Групата, превърнала “Брала мома къпини” в хит в Япония и по собственото им определение свири турбо фолк. Клипът обаче е заснет в Македония през есента на 2014 г., когато групата била там на турне. Вокалистът на групата- Родехихи Цучислава завидно добре се справя с изпълнението на български език, а неговият акцент придава на песента една особена екзотика.

Вижте любопитното видео, обиколило интернет пространството и японските заведения.

 

Tagged