Шефът на „Пирогов“ напуска заради неглижиране на болницата?

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Проф. Стоян Миланов е внесъл обръщение към здравния министър д-р Петър Москов в сряда, в което е написал то да се счита като молба за освобождаването му от поста изпълнителен директор на „Пирогов“, научи „24 часа“. Според изданието един от мотивите на проф. Миланов е неглижирането на болницата.
„Предвид неглижирането на болница „Пирогов“…, опитите за поставяне на колене на най-социалната болница в страната и убежището за всички нуждаещи се, обръщането на гръб на единствения пристан за мизерстващи и социално слаби без надежда за спасение и заплащане, считам, че постът, който заемам, не отговаря на идеологията на медицинската етика и морал и Ви моля да считате настоящото като молба да бъда освободен от отговорността на изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Пирогов“, пишело още в обръщението.

В писмото се говори и за „липсата на адекватна подкрепа към лечебното заведение от страна на настоящата позиция и политика на МЗ“, както и за огорчението на проф. Миланов като национален консултант по спешна медицина от липсата на доверие.