Сватбените музиканти през погледа на Иво

1
Добави коментар
balevski
balevski

Една история в снимки, показана през обектива на Иво Орешков, които той запечата в работата си като сватбен фотограф за „БАЛЕВСКИ ФОТОГРАФИЯ“

 

СВАТБАРСКИ МУЗИКАНТИ

СВАТБА! Младоженци, любов, радост, емоции, настроения, купон! Всичко това събрано в един ден, който ще се помни цял живот.

И някъде там, посред красотата, вълшебството и романтиката на незабравимия ден, се появяват те – сватбарските музиканти! Един неописуем колорит от човешки образи и музикални ритми, събран в неразривно цяло. Понякога те са там, като част от сватбата, донасяйки своето специфично настроение сред младоженци и гости. Понякога са там, като натрапници, дебнещи сватбарите пред ритуални зали и църкви, атакуващи ги с ритми и протягащи за някой лев ръце. Независимо от причината – те са там!

По стечение на обстоятелствата и аз съм там, а те неминуемо попадат в обектива ми. Кога случайно, кога умишлено, тези индивиди изпълват кадрите с неописуема екзотика.

Безспорно, за мен пресъздаването на любовта на младоженците в незабравими снимки е водещо, но признавам, че сватбарските музиканти са истинско предизвикателство. Сериозно изкушение за няколко колоритни кадъра, посред хилядите снимки на издокарани роднини и приятели, и елегантни шафери и шаферки.

А татуировките на някои от  музикантите… О, трябва да ги видите! Достойни за някой ретро музей, обектива ми бива привлечен, като магнит към тях.

Истината е, че палитрата ми от кадри на сватбарски музиканти е все още бедна, но аз съм в очакване да я запълня и да пресъздам всички краски на колорита им.

Иво Орешков

211