Спорите за рокли? Проверете зрението си с този очен тест!

3
Добави коментар
check
check

Като се има предвид внезапния интерес за цвета на рокли и визия, ето и някои от най-интересните констатации, на които се натъкнахме.

Цветовите нюанси, които виждаме с невъоръжено око зависят от броя и разпределението на рецепторите за цветове. Предлагаме Ви да проверите личните си възможности с този лесен очен тест: колко цветни нюанса може да преброите?

Ако виждате по-малко от 20 цветови нюанса, то специалистите са категорични – Вие сте дихромат, т.е. се доближавате до кучетата, които имат само два вида конуси в очите си за разпознаване на цветове. Хора като Вас е възможно да се обличат само в черно, бежово и синьо. Не се притеснявайте, всеки четвърти човек в света е дихромат.

Ако преброихте между 20 и 32 цветни нюанса, то Вие сте към групата на трихроматите, т.е. имате развити 3 вида конуси за цветове – в лилаво/синьо, зелено и червено. Вие може да се наслаждавате на различни цветове, дори може и да ги оцените подобаващо. Всеки втори на планетата е трихромат.

Ако пък цветовете на таблицата са между 33 и 39 за Вас, то Вие сте тетрахромат! Поздравления, Вие сте като пчелите, имате 4 вида конуси за различаване на цветове в очите си – в лилаво/синьо, зелено, червено и жълто. Вие се дразните изключително много от жълтото, ето защо този цвят почти не може да се открие в гардероба Ви. 25% от хората са окачествени като тетрахромати.

Ако виждате повече от 39 цветови нюанса… хайде, Вие сте истински аватари! Истината е, че в теста има ЕДИНСТВЕНО 39 различни цвята. От тях може би едва 35 са разпознаваеми на компютърния екран!

Изводът:

Доста вероятно е хората, които имат допълнителния четвърти конус за разпознаване на цветовете да не са подмамени от синьо/бяло или черно/златни рокли и то без значение от източника на светлина!

Коментирай с Facebook

коментара