moschino spring summer 2015, Мошино пролет лято – Моден блог, онлайн магазин за дамска мода Arogans.com

1
Добави коментар
ele0nora
ele0nora

Готови ли сте за новия моден сезон? Намерете вашия стил, добавете подходящия цвят и се съобразете с модната линия на стилистите!

Най-поразителното през новия сезон е голямото разнообразие от цветове и щампи, коит задово ще задоволят всеки вкус. За цвят на 2015 година американската компания Pantone 18-1438 избра марсала – харесват от всички и идеален в комбинация с неутралните тонов. Със сигурност няма да устоите и на силното въздействие на поп арта върху модата и на идващите с него ярки цветове, необичайни геометрични форми и разнообразни щампи.

През сезона пролет-лято 2015 актуални ще са екстремните цветовете с ексцентрични нюанси и съчетания, както и пастелните цветове. Предпочетете вариантите с щампи с цветя, геометрични фигури абстрактни мотиви, както в колекциите на Marni, Blumarine, Emporio Armani и Patrizia Pepe. Въпреки голямата свобода, която модата предлага, много обсъждани са новите модели на Moschino, създадени от дизайнера Джеръми Скот. Неговата колекция е вдъхновена и фокусирана върху дрехите, носени от историческата пластмасова кукла Барби. Стилът е несъмнено е свързан с някои модни тенденции от 90-те години и в известен смисъл изненадва, успява да заинтригува и привлича мнозина. Ако обърнете внимание, ще видите, че редица дизайнери са предпоччели десени на точки и на цветя, на квадрати и райета, с етнически щампи и с ориентални мотиви заливат модните подиуми. Никакви стереотипи не ограничават свободата и стремежа към красотата, в което ни убеждават и новите колекции на Marni, Blumarine, Emporio Armani и Patrizia Pepe. По много интригуващ начин дизайнерите комбинират красивите ярки цветове с богата гама от пастелни цветове.

Независимо дали сте тип, на който харесват леките и прозрачни материи, лъскавите и гладки тъкани или пък по-плътните, няма да останете разочаровани. При създаването на пролетно-летните си колекции за тази година, дизайнерите са използвали богато въображение и много фантазия, за да предложат богат избор на тъкани и различни начини за тяхното използване. Сред най-използваните материи са прозрачните платове, дантела, деним, велур и кожа (Givenchy, Fendi, Calvin Klein, Louis Vuitton). Особено популярни ще са лъскавите материи, но без натрапващ се блясък, а по-скоро с приглушен. Тази тенденция прави роклите от сатен идеаланото решение, тъй като сатенът отговаря на всички изисквания. Колкото до моделите, доверете се на красивите, женствени и привличащи вниманието лъскави рокли от дантела, шифон и органза, дело на Dennis Basso, Peter Som, Tom Ford и Mary Katrantzou.

Модните тенденции за пролет/лято не ограничават свободата на жената в нищо и дори им позволяват сами да определят дължина на роклите си. Все пак, моделите в повечето колекции на водещите модни къщи са с дължина до или над коленете, тесни в горната част, вталени и с пищна пола, както в колекциите на Rochas, Nina Ricci, Bottega Veneta и Aigner. Колкото до дългите рокли, те не могат да липсват при официални случаи. Те са предимно от прозрачна материя, най-често с A-образен силует или силно разкроена, обемна пола, но ще сте в крак с модата дори и с тясна, подчертаваща тялото рокля. Голямо разнообразие на такива модели предлагат Valentino, Badgley Mischka, Emanuel Ungaro, Naeem Khan, Dennis Basso и т.н.

През летните месеци модните дизайнери искат да направят жената провокативна, чувствена и изискана. За да подчертаят нейната сексуалност и женственост, те използват прозрачните материи в съчетание с волани, къдри, пайети и мъниста, подчертават. Роклите, разкроени в долната част, ще запазят своите позиции. Особено актуални ще бъдат късите рокли с трапецовидна форма, създадени от гладки тъкани и със специфичен модел. И не на последно място, също както Valentino, Emporio Armani и Oscar de la Renta, така и вие, не забравяйте асиметричните модели и тези с един ръкав.