Как да отслабнем с кафе?

14
Добави коментар
how2bg
how2bg

Ролята на кафето в диетите често е предмет на разгорещени спорове. Кафето може да има едновременно отрицателни и положителни ефекти върху вашето здраве и тегло, в зависимост от това как се консумира. Разбира се, ако вече имате навика да пиете кафе, вие едва ли ще искате да се откажете от него, докато сте на диета, така че няма да е зле да разберете как да използвате положителни качества на кафето, за да отслабнете по-лесно.

Консумирайте кафе в умерени количества. Това е най-важният аспект при включването на кафето във вашия план за отслабване. Прекомерната консумация на кафе може да доведе до повишаване нивата на стрес и безсъние, които от своя страна могат да доведат до преяждане. Опитайте се да се намалите консумацията на кафе до 1 или 2 чаши на ден или заместете по-голямото количество кафе с безкофеиново.

Забравете за сметаната и захарта. Това е очевидна, но изключително ефективна техника за намаляване на теглото с кафе. Добавянето на големи количества сметана и захар, към вашето кафе може да увеличи калорийното му съдържание колкото на парче шоколад или повече. Ако не можете да пиете изцяло черно кафе, опитайте да заместите сметаната с обезмаслено мляко, а захарта с подсладители.

Отървете се напитките, имитиращи кафе. Да заместите кафето с подобни напитки е дори по-лошо, отколкото да добавяте сметана и захар. Тези ароматизирани еспресо напитки често съдържат големи количества мляко и ароматизирани захарни сиропи и могат да съдържат толкова калории, колкото цяло хранене.

Опитайте да пиете кафе след вечеря за намаляване на апетита. Едно от положителните качества на кафето е неговата роля като средство за потискане на апетита. Поради тази причина, опитайте всяка вечер да пиете кафе след вечеря. Това може да ви помогне да намалите апетита си за десерт или други среднощни закуски преди лягане.

Пийте кафе около час преди тренировка. Кафе, консумирано час преди тренировката, може да повиши вашата енергия и бодрост, което може да ви помогне да правите по-натоварваща и ефективна тренировка. Кафето също така може да предотврати появата на тъпа болка (мускулна треска) в ставите и мускулите.

Пийте кафето си с голямо количество вода. Кафето действа като диуретик при много хора, което означава, че може да доведе до дехидратация. За да избегнете обезводняването и да чувствате стомаха си по-пълен, изпивайте по чаша вода с всяка чаша кафе, която пиете.