За да имате млада кожа, забравете за тези храни

5
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Козметичната индустрия ежедневно ни залива с информация как да третираме кожата си. Освен всички кремове и лосиони, процедури и маски, е много важно и с какво се храним. Правилният избор на храна може да ни осигури млада, здрава и сияеща кожа.

Какво да не консумираме за да запазим кожата си млада и красива ни съветват колегите от nie-jenite.bg.

Мляко

Млякото се счита, че влияе на акнето заради хормоните, които съдържа. Проучване от 2007, проведено от Харвардското училище за обществено здраве, установи, че е налице ясна връзка между редовното пиене на мляко и акнето. 

Интересното е, че тези, които пият обезмаслено мляко, имат най-много пъпки. Смята се, че обработката на млякото повишава нивата на хормоните в напитката. Едно по-ново изследване, публикувано през 2012 г. в списанието на Американската академия по дерматология, разкри, че риска от умерено до тежко акне „се увеличава с увеличаването на потреблението на мляко“.

Оризови кексчета

Оризови кексчета са любимата храна на супермоделите, които твърдят, че ниските нива на мазнини в тази закуска осигурява по-бърз маршрут до тънката талия. Но ние вече знаем, че оризовите кексчета, както и всички други неестествено бели храни, са рафинирани въглехидрати, които се разбиват на захар от организма. 

Твърде много захар в кръвта кара глюкозните молекули да се прикрепят към колагена – протеин, който позволява на кожата да остане еластична. Тези лепкави кафяви съединения втвърдяват еластичните влакна в кожата, създавайки линии, петна и бръчки.

Подсладени напитки, дребни закуски и прости въглехидрати

В това число влизат газирани напитки, сокове, захарни изделия, пшенични изделия, чипс, картофи.

Всички те са с висок гликемичен индекс, който повишава инсулина и глюкозата в кръвта ви. Което от своя страна провокира мастната секреция и хормоните, което влошава състоянието на акнето.

Алкохол и бързи храни

И двете са източник на нежелани токсини в организма, кооето нарушава вътрешния баланс и може да се отрази върху кожата. 

Затова избягвайте храни и напитки, които се разграждат по-бавно и се старайте да консумирате само естествени и здравословни храни.