5 причини, за да си купим велосипед!

9
Добави коментар
jakjak
jakjak

Чувствайки настъпването на пролетта с последните мартенски колебания на времето, човек започва да се усеща изпълнен с енергия.

Веднага из главата започват да му се въртят желания за това, какво иска да направи и в каква посока да насочи енергията на своя ентусиазъм.

Статистиката показва, че близо 75 % от посрещащите пролетта, искат да карат системно велосипед. Ето и 5 причини защо да го направите

1. Ще спестите пари

Един добър велосипед втора употреба е  около  250 лв.  Нов от добър клас ще Ви е необходим, когато понатрупате часове каране и си създадете критерии за това, как и какво колело искате да имате. За това започнете с употребяван велосипед. Когато решите винаги можете да го продадете. Велосипедите се купуват и продават винаги и държат в годините цената си, за разлика от мобилните телефони.

След като веднъж сте го купили, добре е  да се снабдите с добър велосипеден катинар за заключване. Ако искате да спестите пари , не си купувайте евтин такъв. От тук нататък приключихте с разходите. Отпада Ви шофирането в града, пари за бензин, паркинг, глоби, фишове и актове, които са съпътстващи ползването на автомобил. Отпадат Ви и парите за паркиране. Ако сте използвали градския транспорт до момент, то бройте за приход стойността на билетите, които ще си спестите.

Отделно добавете и едни 30 мин. в повече с които ще разполагате заради бързото придвижване с велосипеда.  Освен това ще добавете и безплатната тренировка, която ще си правите докато карате колелото си. Вижте повече за цени на велосипеди втора употреба  тук .

2. Ще получите бонус точки за здраве, без да го разберете.

Употребата на велосипед ,означава, че страхотна физическа форма. Елиминирали сте риска от сериозни сърдечно-съдови заболявания. Раздвижили сте кръвта и можете да прескачате статиите със съвети за добро кръвообръщение.

Според фитнес инструкторите добрата форма се постига с 30 минути умерени аеробни упражнения пет дни в седмицата.

Така че ако просто използвате велосипеда за придвижване до магазинина или за среща с приятели, кино или ходене на работа, ще изпълните заръките на инструктори и лекари. 30 мин каране на колело ще Ви лишат от около 300 калории.

3. Велосипедът щади ставите Ви.

Много от хора страдат от проблеми в  коленете болки в кръста и в гърба и за това избягват тренировки като джогинг или натоварващ фитнес. Простата алтернатива?

Качвай се на велосипеда  си, разбира се!  Карането на колело може да бъде лежерно занимание  с ниско натоварващо въздействие, което означава, мускулите и ставите да бъдат натоварвани до степен, каквати всеки индивидуално прецени, без да излиза от зоната на комфорта. Никой не Ви засича време за разходка в парка.

Лежерно!

 

4. Можете да карате колело, когато искате.

Не ходите на танци, защото не знаете, кога точно ще приключи работният Ви ден. Повече от  6 месеца се чудихте дали да се запишете на Танго или Суинг и когато разбрахте , че Ви трябва партньор – темата с танците пропадна тотално.

Друго нещо си е колелото.  Можете да карате когато и където пожелаете. График не Ви е необходим. Няма значение, ако закъснеете след работа или се успите в неделя. Просто се качвате на велосипеда и сте готови. Трябва да купите нещо от магазина в полунощ? Никакъв проблем.  Отивате с колелото. Романтично Ви е и има звезди в 2 посред нощ.  Колелото и навън. Пили сте една бира, а сте забравили , че трябва да занесете на баба си кошница с топла питка и храна? Никакъв автомобил – Колелото и сте при баба Ви.

Без значение колко сте зает, винаги можете да покарате велосипеда си.

5. Засилвате вашата вътрешна обмяна.

Искате да използваме думата метаболизъм. Да засилвате Вашия метаболизъм. А искате ли да горите много мазнини?

Еми тогава засилете метаболизма! Основните мускули, използвани в колоезденето са в долната част на тялото и от части корема.

Така че, просто казано, колекцията от мускули които показват кино звездите са точно тези , които използвате при карането на колело.

Така че, ако искате да свалите мазнини от обиколката на талията и ханша, за да покажете добре оформените си седалищни мускули.

Купете си колело! 

 

 

 

Имате ли да споделите интересен отзив?