Екипът на „Ресторанти Варна“ представя втора част от традиционните ястия в Тайланд

13
Добави коментар

« КЪМ НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Екипът на „Ресторанти Варна“ представя втора част от традиционните ястия в Тайланд 

Може би сте се чудили дали хората в Тайланд наистина си хапват така наречените „пияни нудли“. Но има ли значение, след като те са толкова екзотично вкусни? Въпреки това, екипът на „Ресторанти Варна“ счита, че имате право да знаете истината. Затова споделяме с Вас втора част от популярните тайландски ястия и техните автентични версии. 

Към първа част на статията „Автентични тайландски ястия“ – от „Ресторанти Варна“

Pad Thai 

Просто няма начин да се насладите на Pad Thai без всички необходими съставки – кисели репички, бобови кълнове, сушени скариди, китайски чеснов лук и натрошени фъстъци. Никакви преки пътища не са позволени, що се отнася до това изкусително ястие! Така че ако видите чушки или моркови в Pad Thai, екипът на „Ресторанти Варна“ Ви съветва да ги отделите настрана в знак на протест. В Тайланд ястието понякога се сервира в тънка яйчена палачинка. 

Gaeng Mussaman – идея за ароматна супа в ресторантите на Варна

В тази ароматна супа ще откриете картофи, печени фъстъци и пилешки бутчета. За разлика от зеленото къри, Gaeng Mussaman не се сервира с ферментирали нудли, а върху жасминов ориз. В истинската й версия, тази супа е подправена с пикантна комбинация от кориандър, кимион, карамфил, джинджифил и канела, а вкусът и е сладко-кисел, благодарение на соса от тамаринд.

Pla Rad Prik

Това ястие е правилно приготвено, ако рибата се пържи цяла – с главата, опашката и всичко останало. Костурът е прекрасен избор за приготвянето на Pla Rad Prik според екипа на „Ресторанти Варна“. Той се гарнира с традиционния сладко-кисело-пикантен сос. 

Pad Kra Prao – препоръчано от справочник „Ресторанти Варна“

Това любимо тайландско изкушение най-често се нарича босилеково пиле / телешко или босилекови скариди в зависимост от основната съставка. Екипът на онлайн каталог „Ресторанти Варна“ споделя, че малките улични търговци го сервират върху топъл жасминов ориз и, ключът към автентичността, хрупкаво пържено яйце. Традиционните подправки към Pad Kra Prao са рибен сос и люти чушки.