Как правилно да изправяме косата си в домашни условия

2
Добави коментар
wenip
wenip

Идеално сресаната права коса е модерна и красива и много жени мечтаят тази прическа да се задържи по всяко време и при всички обстоятелства. Как да постигнем идеално права коса, ако по природа тя е вълниста и всеки кичур се вие по собствено мнение? Има няколко начина за изправяне на косата, ако е леко вълниста или дори къдрава.

Изправяне в домашни условия Ако косата ви е леко чуплива или права, но все пак искате тя да бъде идеално гладта и бляскава, най-простият начин за вас е да използвате преса за коса. Ефектът на изправяне се постига благодарение на високата температура на притискащите пластини, които отнемат влагата от косъма, като така изглаждат структурата им. Когато си купувате преса, обърнете внимание на нагряващата повърхност на прибора. Тя трябва да бъде керамична, а не метална. Това ще осигури равномерно разпределение на температурата, тоест ще пази кичурите от прегаряне. Но въпреки всичко трябва да имате предвид, че термичното въздействие винаги е вредно за косъма, косата потъмнява и става чуплива.

Няколко прости правила – Преди изправянето на косата нанесете специално термоустойчиво средство – спрей, балсам или мус. То обогатява косата с протеин и предотвратява увреждането на структурата на косъма. – Избирайте максимално ниска температура за изправяне, която да е приемлива за вашата коса. Тънките или увредени коси не трябва да се третират при температура, по-висока от 160 градуса. – Никога не изправяйте косата си, когато е мокра или влажна. – Всеки път, когато миете косата си, непременно използвайте балсам или маска за възстановяване структурата на косата.

Как правилно да използваме пресата за изправяне – Разпределете равномерно средството за термозащита на косата от корените до краищата на косъма. – Убедете се, че косата ви е абсолютно суха по цялата си дължина. – Разделете косата на малки кичури, така че работната повърхност на пресата да може да ги захване изцяло. – С плавно движение изтеглете кичура с пресата от корените към краищата. По този начин обработете всички кичури. Не трябва да задържате пресата на едно място – това силно травмира повърхността на косъма.

Изправяне със сешоар Използването на сешоар със специална приставка е един от най-бързите и щадящи начини за изправяне на косата, който е подходящ за всички видове коси. Но и в този случай не забравяйте да използвате термозащитни средства. Да бъдете с права коса или да я оставите чуплива, е ваш избор. Хубаво е обаче да имате предвид, че редовното изправяне, особено едновременно с боядисване или изрусяване може да окаже доста неприятно въздействие върху косата ви. Непременно ползвайте укрепващи маски и по възможност, не посягайте към пресата всеки ден. Все пак само здравата коса изглежда винаги красива. Погледнете дори снимките на топ моделите, техните прически също не са със съвсем прави коси! Снимка: БГНЕС