Скандално! Фирма на новия шеф на ВиК- Добрич дължи 1 млн. на банки

1
Добави коментар
mignews
mignews

Скандално! Фирма на новия шеф на ВиК- Добрич дължи 1 млн. на банки

Сметките на „Екофлуид“ ЕООД са запорирани, Петър Калчев е подал декларации с невярно съдържание

Фирма на новият шеф на ВиК- Добрич Петър Калчев дължи 1 млн. на банки. Това пише в писмо до МИГNews Светослав Сарафски от Добрич.  Оказва се, че назначеният от строителния министър Лиляна Павлова държавен служител и подал и две декларации с невярно съдържание.

Публикуваме пълния текст на писмото на Сарафски:

Уважаема медия,

от направените през последните седмици публикации в интернет научих, че ВиК-Добрич има назначен нов управител. Провокиран от негативно написаните коментари в интернет пространството срещу новоназначения управител, реших вчера сам да проверя в Търговския регистър дали това е така.

С изненада установих, че новият управител Петър Атанасов Калчев е едноличен собственик на фирма „Екофлуид“ ЕООД с ЕИК124064350, което е в противоречие с чл.20 от ПРАВИЛНИКА ЗА РЕДА ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВАТА НА ДЪРЖАВАТА В ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА С ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ В КАПИТАЛА. Но две неща ме възмутиха до крайност и объркаха представата ми за случващото се:

1. Как е възможно лице, което има фирма със същия предмет на дейност като ВиК-Добрич и запори от три различни банкови институции за над 1 000 000 лв.,т.е. доказано неефективно еднолично управлявано ООД, да бъде назначен за управител на дружество с държавно участие в капитала, което е в тежко финансово състояние?

(Видно от ТР се е опитал да прехвърли дружествените си дялове, но е получил отказ…,в последствие е назначил прокурист/управител/ – съпругата си, което не променя обстоятелствата по фактически създадената от него ситуация.)

2. Как е възможно Петър Атанасов Калчев съзнателно да попълни и подаде в Търговския регистър към Агенцията по вписвания два броя декларации с невярно съдържание – Декларация по чл. 142 от ТЗ и Декларация по чл. 20от гореупоменатия правилник, в които декларира, че няма участие и
съдружие в други дружества с ограничена отговорност?

Бях длъжен да сезирам Районна прокуратура Добрич затова, че съзнателно новоназначения управител Петър Атанасов Калчев извършва нарушения,съгласно чл. 313, ал. 1 от НК, както и за това, че подвежда МРРБ и обществеността.

С уважение: Светослав Сарафски

Вярвам, че Институциите в РБ, както и нецензурираните медии ще предотвратят случващото се…