Как да изберем подходящата за нас диета?

13
Добави коментар
how2bg
how2bg

Имали ли сте проблем с избора на диета? Вариантите са безкрайни и много хора започват определена диета, от която бързо се отказват, защото са осъзнали, че е неподходяща за техния режим на хранене, начин на живот или физиология. Започват нова диета, отказват се, започват нова… и се завъртат в „омагьосан кръг”, в който се чувстват гладни и изнервени, уж са на диета, а същевременно не свалят и грам. Предлагаме ви няколко кратки съвета, които да ви помогнат да намерите най-ефективната и подходяща диета за вас.

Изберете диета, която ще се впише в начина ми на живот. Ако работите дълги часове, намерете нещо, което изисква по-малко време. Ако сте прекалено заети, за да готвите или ако просто не ви се готви, помислете за диета на базата на протеинови шейкове, които са лесни и бързи за приготвяне. Ако имате време и желание за диета с разнообразно хранене, може да изберете диета с програма на храненията, която дава възможност за три хранения на ден и по-многоброен избор на храни.

Вземете под внимание колко килограма искате да свалите. Ако искате да загубите много тегло, бъдете готови да включите интензивни упражнения в ежедневието и може би да промените хранителните си навици.

Изборът на диета зависи и от това за колко време искате да загубите излишните килограми.  Все пак, имайте предвид, че по принцип не се смята за здравословно да се свалят повече от 1-2 килограма на седмица, така че не се опитвайте да губите от теглото си твърде бързо.

Отделете време, за да научите повече за програмата на диетата, преди да решите. Трябва да сте сигурни, че ще можете да следвате програмата, преди да започнете определена диета.

Изследвайте ползите от всички диети, които обмисляте. Можете също така да се консултирате с вашия лекар преди започването на диета, за да сте сигурни, че няма да навреди на здравословното ви състояние.