Заразени с HIV-вируса плодове взривиха целия свят!

1
Добави коментар

Advertisement:

Advertisement:

Според информацията, предоставена от въпросния виртуалец, Алжирските власти са задържали пратка с цитрусови плодове, в които е имало инжектирана заразена с HIV вируса на СПИН кръв. Разбира се, новината предизвика масова паника по целия свят, а коментарите под поста със снимките бяха стотици хиляди. На снимките наистина се вижда доста странно червено-лилаво оцветяване на няколко места в плодовете, а според някои граждани, цитрусите са пратка от Либия. 

След направени изследвания се е оказало, че кръвта, която е инжектирана в плодовете наистина е заразена с HIV вируса на СПИН, но към момента се води разследване кой точно е инжектирал заразената кръв в лимоните и портокалите, и с каква цел. 

За щастие, специалисти разкриха, че масовата паника, която се е създала около заразените плодове е безпочвена и се дължи най-вече на лоша информираност по въпроса, защото хора няма как да се заразят с HIV, ако консумират храна с инжектирана заразена със СПИН кръв, защото извън тялото, вирусът издържа не повече от няколко секунди, а ако все пак оцелее стомашните киселини го убиват на секундата. Освен това за вируса се знае, че топлината, въздуха и другите атмосферни влияния го убиват, което означава, че дори и инжектиран в плодове, той няма как да зарази никой. 

Факт е обаче, че виртуала направо полудя по снимките със заразени плодове и буквално предизвикаха паника, писаха колегите от Razkritia.com, за щастие неоснователна обаче.