Симулирането на оргазъм топи повече калории от секса видяна 3165 коментари 0

3
Добави коментар

Симулирането на оргазъм топи три пъти повече калории, отколкото самия секс, откриха американски учени.

Според лекарите жените изразходват много повече енергия, за да демонстрират шумно как достигат до кулминацията, отколкото ако наистина изпитват удоволствие от правенето на любов.

Според специалистите причината е освен в излишните дихателни и физически действия и в усиления мисловен процес. Когато впрягаме мозъка в дадено занимание, ние хабим чиста енергия, тоест калории, обясняват специалистите. На жените им коства много да измъдрят точно кога и по какъв начин да покажат на половинката си, че са получили взривяващ оргазъм.

За да изиграят добре сцената, те хабят средно между два и три пъти повече калории, отколкото биха изразходвали, ако наистина достигнат до върха на удоволствието, смятат още специалистите.

Оказва се, че от секс наистина се отслабва, но не и ако той е хубав. Колкото по-зле се справи партньорът ви в спалнята, толкова повече енергия хабите, за да се опитате да му покажете обратното чрез симулация на оргазъм, обясняват лекарите.

Помага при вълчи апетит

Наскоро сексолозите от калифорнийския държавен университет направиха ново, обстойно изследване за влиянието на секса върху отслабването. Според тях по време на самия полов акт се изгарят съвсем малко калории. При занимание със секс в продължение на цял час можете максимално да изгубите 250 калории.

За да отслабнем така, би трябвало непрекъснато да сме под завивките с половинката си, без почивка и без хранене, шегуват се лекарите. Учените все пак са разработили модел на тази невероятна ситуация. Според тях обаче еротичната фиеста може да завърши единствено с пълно изтощение, след което неминуемо идва ред на преяждането.

“Не си струва да се отчайвате“, твърдят все пак специалистите. „В някои случаи нормализирането на половия живот може наистина да доведе до отслабване. Механизмът се крие не във физическото усилие, а в оптимизирането на работата на психиката”, казват специалистите.

Обяснението е просто – неудовлетвореният сексуално човек често компенсира своята тъга с прекомерно количество храна. Когато сексуалният живот се нормализира, автоматично отпада и необходимостта от толкова много манджа, смятат още специалистите.

Четете още: Защо мъжете се заглеждат по чужди жени?

На кухненската маса или в спалнята

Сексът все пак може да помогне за намаляването на талията, стига да знаете къде да го практикувате. Учените са изчислили, че най-много калории се горят върху леглото. Но не върху какво да е, а върху водно. То може да ви отърве от 44 калории всеки път, когато се захванете с правене на любов. Обикновеният креват пък „хаби” само 26 калории. Сексът на кухненската маса ще ви помогне да изгорите само скромните 16 калории, смятат още учените.

Източник: novinar.bg