Как да се обличате на работното място

2
Добави коментар
joy88
joy88

Често, начинът ни на обличане зависи от естеството на работата ни. Има професии, които изискват определено облекло, но и много от тях нямат подобни изисквания. Но незаивисимо от това какво работим, всички трябва да обръщаме внимание на външния си вид, да бъдем винаги с чисти и изгладени дрехи, ако искаме да правим добро впечатление.
 Ако работите в сферата на модата, рекламата или имате друга подобна свободна професия, тогава знаете, че в тези среди не се изискват определени етикети в облеклото. Там всеки сам избира какво да облече и може дори да отиде със скъсани дънки и по- размъкнати дрехи.
 С индивидуален по- екстравагантен стил се отличават повечето музиканти, актьори, художници и всички хора на изкуството.
 За разлика обаче от тези по- свободни професии, хората, които работят в държавните институции и в повечето офиси, не могат да си позволят да носят подобни дрехи през работно време. За тяхното облекло си има определени правила. Ако и вие сте един от тях, ето и някои съвети:
 За жените дрехите не бива да са прекалено свободни или тесни. Не носете блузи, които са силно изрязани и с много отвторени части.  Най- подходящи са класическите ежедневни дрехи- елегантни дамски рокли, поли и костюми. Обувките е най- добре да са затворени, а чантата да се съчетават с цялостния стил. Избягвайте тежките гримове, а прическата да е елегантна.
 За мъжете най- подходящи са комбинациите от панталон и риза в неутрални цветове. Старайте да да съчетавате дрехите си по най- подходящия начин: тъмен панталон и светла риза например, може и обратното. Вратовръзката не трябва да е нито много дълга, нито много къса. Обувките винаги да са добре почистени и препоръчително те да са в по- тъмни цветове. Коланът да си подхожда с обувките. Един мъж трябва винаги да е избръснат и добре подстриган, за да има безупречен външен вид. 

»

created by SEO web design