T3 – Liothyronine 25 mg/ 30 tabs

1
Добави коментар
Aardwolf
Aardwolf

T3 – LiothyronineОпаковка:  30 tabs x 25 mg Производител: UNI PHARMA

Описание:

T3 (LIOTHYRONINE) е естествено срещащ се хормон, произвеждан от щитовидната жлеза. Той е важен за поддържане на нормалната енергия в организма и обмяната на веществата. Поради различни причини тялото може да не произвежда достатъчно от този хормон самостоятелно. В тези случаи препаратът се приема, за да замени естествeния хормон на щитовидната жлеза в организма.

Хормонът на щитовидната жлеза, известен като T3 (LIOTHYRONINE), играе решаваща роля в нашата химическа обмяна и контролира почти всички физиологични процеси в телата ни. Нашият  метаболизъм, растеж и общото ни физическо развитие са зависими от него. Освен това този хормон също има незабавен ефект върху нашите кости и централната нервна система, например върху невротрансмитерите, както и растежа на костите. В допълнение той има пряко въздействие върху развитието на ембрионите и фетусите. T3 (LIOTHYRONINE) се смята за най-мощния хормон на щитовидната жлеза. Следователно той действа за увеличаване базовото метаболитно ниво на тялото, има ефект върху синтеза на протеини, а също и увеличаване на нивото на чувствителност на организма към освобождаване на катехоламини (като адреналин). Хормоните  на щитовидната жлеза са от съществено значение за правилния растеж и диференциация на всички клетки на човешкото тяло. Тези видове хормони регулират протеините, мазнините и въглехидратния метаболизъм, което отразява как човешките клетки използват енергийните съединения.

Здравата щитовидна жлеза произвежда около 80% Т4 (тироксин) и 20%               T3 (LIOTHYRONINE), но въпреки това хормоналната сила на                            T3 (LIOTHYRONINE)  е около 4 пъти по-голяма от тази на Т4 J.

Механизмите, по които тироидните хормони упражняват своето физиологично действие, не са добре разбрани. Тези хормони повишават консумацията на кислород в повечето тъкани на организма и съдействат за повишаване на базалния метаболизъм и метаболизма на въглехидрати, липиди и протеини. По този начин те оказват силно влияние на всяка система и орган в тялото и са от особено значение за развитието на централната нервна система.

Чрез приемането на T3 (LIOTHYRONINE) се активира  дейността на щитовидната жлеза, повишава се нивото на хормоните в организма и се постига ускоряване на метаболизма и по-бързо изгаряне на мазнините.

T3 (LIOTHYRONINE) е подходящ за отслабване, но е желателно първо да се извърши превантивно изследване на щитовидната жлеза.

Употребата на T3 (LIOTHYRONINE) не е опасна за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Въпреки това към нея трябва да се подхожда внимателно и след консултация със специалист, тай като препаратът е много мощен и ефикасен.

Препоръчителната дневна доза за прием е 25 – 50 мг.

Противопоказания и предпазни мерки:

Препарати, съдържащи хормони на щитовидната жлеза, обикновено са противопоказани при пациенти с диагностицирана, но все още некоригирана кортикостероидна недостатъчност, нелекувана тиреотоксикоза и очевидна свръхчувствителност към някоя от техните активни или помощни съставки. Няма добре документирани доказателства от литературата обаче на истински алергични или характерни реакции към хормони на щитовидната жлеза.