Защо да си вземеш котка за домашен любимец | Teenproblem.net

2
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Котките са едни от най-популярните домашни любимци. Повечето хора, които имат котки, са страстни любители на тези животни и не могат да си представят дома си без най-малкия член на семейството. Котката може да ти бъде приятел и да те прави много щастлив. Защо да си вземеш коте за домашен любимец?

 

За да спасиш животинче. Има много животни, които са изхвърлени на улицата или са се родили там. За съжаление има недобросъвестни стопани, които изхвърлят домашните си любимци или тяхното поколение. Можеш да спасиш коте от улицата, като си го вземеш вкъщи. Няма значение, че не е породисто, със сигурност то ще те обича много и ще създадете силна емоционална връзка. Така ще направиш едно добро дело, да спасиш един живот.

 

Котката е самостоятелно животно. Някои хора много искат да имат куче, но то изисква изключително много грижи. Ежедневните разходки не са за всеки човек, особено ако нямаш много свободно време или пътуваш често. Котката не е нужно да се разхожда и е много по-самостоятелна от кучето. Дори да оставиш цял ден котката сама вкъщи, вероятно тя няма да е направила нито една беля. Важното е да има достатъчно храна и вода.

 

Котката е подходяща, ако нямаш голямо жилище. Трудно ще гледаш куче в малък апартамент, дори средните породи понякога не са подходящи. Котката може да заема съвсем малко място и не е претенциозна. Повечето котки сами избират къде да спят и трудно можеш да ги накараш да сменят любимото си място. Най-често обичат да лягат до главата на стопанина си или спят в дрехите му.

 

Котката създава уют и предизвиква нежност. Котките могат да допълнят дома ти и да го направят много по-весел, същевременно и уютен. Когато се прибереш вкъщи, ще те чака любимото ти животинче, което започва да ти се гали и да ти се радва от вратата.

 

Котките нямат подчинителния характер на кучето. Някои хора не харесват кучета, защото те имат по-особен характер. Кучето се възпитава да се подчинява, да изпълнява команди и да слуша. То е изцяло зависимо от своя стопанин. При котките не е така, защото те не се подчиняват. Те се възприемат за равни със стопанина и това ги прави още по-интересни.