Изчистен модерен интериор

1
Добави коментар
mebelenblog
mebelenblog

Тайната на модерния дом – простотата… Ето няколко съвета как да я постигнете.

Ако искате да опишете модерния дом само с една дума, то тя със сигурност ще е “простота”. Това естествено не означава, че интериорният дизайн трябва да е задължително скучен и еднообразен. Вярно е, че обзавеждането според съвременните тенденции залага на изчистени линии, неутрални цветови палитри и преобладаващи геометрични форми, но ако всичко това е проектирано с усет, вкус и внимание към детайла, Вашият дом може да бъде всичко друго, но не и скучен. При подходящи съчетания на пространството, цветовете, мебелите и аксесоарите, модерният интериор може да превърне дома Ви в топло, гостоприемно, уютно и стилно място.

Как да го постигнете?

От само себе си е ясно, че дизайнът и модерният интериор не се постигат като просто отидете до магазина и купите обзавеждане с изчистени линии. Ще трябва да положите повече усилия, да научите повече за съвременните тенденции и съчетания. За да ви спестим малко време, решихме да посветим тази статия именно на няколко идеи за стилен и елегантен съвременен дизайн за вашия дом.

* * *

Първа интериорна идея: опростяване

Не забравяйте, че “опростяване” е думата, която най-добре описва модерния дизайн и се уверете, че е част от организациятя на пространството. Не е необходимо стаята да се състои само от четири стени и един стол. Това е крайност, която не си заслужава, освен ако не чувствате нещата така. Но може да подредите мебелите и обзавеждането дома си, така че да не са „скупчени“ на едно място и да има пространство, въздух в стаята. Проучванията показват, че натрупаните вещи водят до повече стрес, затова можете да подчертаете индивидуалността си и да повишите настроението си с малко на брой, но многофункционални мебели с изчистена линия в подходящи цветове.

Втора интериорна идея: функционалност

Модерният интериор, както вече споменахме, не е само изчистени линии и минимално количество обзавеждане, произведения на изкуството и аксесоари. Той преди всичко трябва да бъде функционален. Това понятие има различна постановка за всяка стая поотделно, но като основни правила могат да се споменат лесния за достъп до всяко помещение от всяка точка на дома, както и поставяне на обзавеждането така, че да е практично и лесно за ползване. Например, модерно проектираната кухня има пълно оборудване и аксесоари за готвене, сервиране и т.н. и всичко е разположено така, че на домакинята или домакина не се налага да се протягат нависоко или да търсят необходимата им вещ дълго време.

Трета интериорна идея: технология

Технологичността не означава просто сбора от цялата техника и оборудване, които имаме в дома си. Тя включва най-новите постижения в областта, които доставят максимален комфорт и са най-удобни за работа, като телевизори с плосък екран с вградено DVD, плазма в кухнята и други.

Четвърта интериорна идея: открити пространства

Ако искате модерен интериор, тогава трябва да обърнете голямо внимание на балкона, терасата, двора или градината, ако имате такива. Дори може да обедините някоя от стаите на къщата със задния двор, като направите да изглежда като зимна градина.

Разбира се, това е невъзможно в някои домове, най-вече апартаментите, в които голяма част от нас живеят. Но и за тях има решение. И то е да наподобите открито пространство вътре в стаите, с помощта на различни цветове, материи и мебели. Също така можете да добавите покрития по на стените и прозорците, които са в светли тонове и по този начин да създадете чувство за непрекъснато отворен прозорец, дори да не е така.

Пета интериорна идея: индивидуалност

Придайте характер на пространството. Невероятно е как внасянето на един цветен или разчупен елемент в една иначе неутрална палитра, може да придаде много чар и силно излъчване на стаята. Не се колебайте да екпериментирате с цветовете и декорацията, за да изградите домашния интериор, в който ще сте щастливи, спокойни и ще искате да споделите с всеки.

* * *

Създаването на модерен интериор не е толкова трудно, кокото изглежда на пръв поглед. Освен това той позволява освобождаването на много пространство, с което можете да направите всичко, което поискате, така че да се чувствате наистина комфортно и у дома си. Едиственото, което трябва да имате предвид, са петте прости правила, които ви посочихме в тази статия.

Пожелаваме ви успех!