Кардиолог – шеф на клиника с диплома менте

7
Добави коментар
magnit
magnit

Началникът на отделението по инвазивна кардиология в университетската болница в Стара Загора е с фалшива диплома. Това става ясно от преписка на Четвърто РУП-СДВР, съобщи БНР.

Преписката е заведена през 2014 година, след като Медицинският университет в София е подал сигнал.

Лекарят с фалшиво свидетелство по специалността е д-р Иван Вуцов.

До 2 октомври 2014 година той е работил в отделението по инвазивна кардиология в частната болница „Тракия“. Напуснал я обаче, след като ръководството на лечебното заведение разбрало, че Вуцов няма необходимата квалификация по специалността.

След това той започва работа в университетската болница, където става завеждащ отделение.

Сигналът за измамата е изпратен до Главна и до Окръжна прокуратура в Стара Загора, както и до министъра на здравеопазването и до управителя на НЗОК.

До изобличаване на Вуцов се стигнало, след като служители на Медицинския университет в София решили да проверят достоверността на дипломата му по кардиология, за да му издадат сертификат за поставяне на пейсмейкъри.

Оказало се, че той е използвал номера на дубликат на свидетелството си за специализация по „Вътрешни болести“, за да изработи фалшивия документ.

Директорът на РЗОК-Стара Загора д-р Славка Йорданова е поискала писмено обяснение за специализацията на Вуцов от изпълнителния директор на университетската болница в Стара Загора доц. Йовчо Йовчев.

Източник: dnes.bg