Вижте кой управлява военните заводи на „Терем“!

2
Добави коментар
mignews
mignews

През 2011-та година името на сегашния шеф на „Терем“ Стоил Яков беше замесено в разбитата от антимафиотите схема за “черно тото”. Тогава той беше свързан с бившия национал Георги Бачев, който се смята за един от царете на нелегалните залози.

“Моята работа като консултант на „Голдбет“ няма нищо общо с политическия ми статут. Това, че властите намесиха партията, в която членувам, с дейностите на „Голдбет“, не е никак правилно“, коментира тогава Яков.

“Нашата дейност в интернет е посредническа. Проучваме сериозно възможностите за работа в България. Интересът на „Голдбет“ е дългосрочен. Чакаме да видим какво ще кажат властите и да се регламентира всичко. От три месеца сме в България. Ще проучим възможностите да работим и офлайн”, коментира още настоящият шеф на военния завод пред медиите.

При акцията на ГДБОП срещу „черно тото“ 24 букмейкърски пункта са затворени, 14 от които са на австрийската компания „Голдбет“, чийто представител по онова време е Стоил Яков.

“Това не са пунктове, а интернет клубове и интернет кафета. Хората, които работят в тях, са посредници. Тяхната работа е да помагат на хората да си отворят сметки. Ще съдействаме на МВР. Плащаме си данъците в Австрия. Тук се плащат данъците на посредниците, които имат граждански договори с нас”, обяснява тогава Яков.

За новата дейност на активиста на ДСБ се разшумя днес, когато опозицията обяви, че министър Ненчев прави политически назначения. Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък обяви, че лично е посочил Стоил Яков. Послединят пък щял да парви големи разкрития за източване на заводите.