Модни тенденции за пролет-лято 2015

3
Добави коментар
how2bg
how2bg

1. Абстрактни флорални мотиви – тази пролет ще изпрати тъжните диви цветчета  в забвение и ще се радва на по-крещящи едри цветя.

2. Бебешко синьо – това ще е пастелният тон на пролет 2015. Опитайте нестандартното му приложение в обикновена блуза с прозрачен слой.

3. Късо яке – дългите шлифери и палта ще бъдат заместени от къси якенца във весели цветове.

4. Точки, много точки – ефирни ризи с много точки и то някои по-едри ще правят компания на цветята през този сезон.

5. Разширяващи се форми – впитите дънки и панталони започват да доскучават на стилистите и те се опитват да разнообразят дамския гардероб с широки панталони.

6. Ресни – те отново са тук и ще присъстват върху блузи, якета, чанти и обувки.

   

7. Дороти от страната на Оз – вдъхновеното от героинята на Гарланд каре ще се наложи върху якета и рокли.

8. Хипи-шик – извадете донесените от дядо и баба либийски туники и блузи, може и носията, защото хипи стилът се завръща с етно мотиви.

 

9. Ниско токче – Високите токчета винаги са на мода, но за ежедневието много дами, предпочитащи удобството могат да се спрат на тазгодишния нов вариант на балеринките – този път с лек танк-ток, гарниран и с верижка на глезена.

10. Вдъхновение от бойните изкуства – Дамите ще открият инкорпорирането на източните бойни изкуства във връхните дрехи и жилетките.

11. Бонбонени чантички – Чантите ще преливат от сладост в симпатични размери и ведри цветове  с атрактивен дизайн – животинки, плодове, сърчица – дамите ще бъдат предизвикани да зарежат половината багаж, който обикновено складират в бездънните си чанти, за да заложат само на мобилния си телефон, ключовете и максимум огледалце и червило, даже и тези неща трудно ще поберат, но пък ще преливат от очарование.

12. Големи обеци – този сезон сигурно обиците ще бъдат със същия индивидуален характер като чантите, а може и да са големи колкото тях. Подгответе ушите си за натоварване.

13. Малки чантички – освен бонбониерите във всякаква форма, остават на мода и малките чантички тип куфарче за гримове. Дали вътре ще се побере пролетният чадър?

14. Минимализъм –някои дизайнери оставят жената на показ, изчиствайки силуета на дрехите.

15. Открити пръсти – Пръстите на дамите ще зажадуват за свобода и пролетни локви през тази година, докато петата ще бъде украсена с екстравагантни токове.

16. Дантела – тази материя ще слезе от официалната арена и ще влезе в нови форми като например в спортен дизайн.

17. Вечерна романтика – в по-топлите вечери на пролетта и лятото жените ще се разхождат в ефирни романтични рокли, които ще подчертават нежността и женствеността им.

18. Велур – Традиционно велурът се възприема за есенна тъкан, но този сезон бледите му нюанси ще осъществят по-плавния преход от зимата към пролетта.

19. Туристически сандали – Тази година сандалите ще се покачат на високо с дебела платформа и ще възродят някои спомени от 90-те.

20. Милитъри – стилът милитъри ще защитава честта си с якета в блатисто зелено, каки и други, с него както винаги ще се ползват по-често мъжете, но и дамите няма да се откажат от него.

21. Панталони чарлстон – вече споменахме, че цигарените впити дънки ще бъдат изпратени на гарата към някое друго десетилетие. Освен откровено веещите се в долната си част панталони, чарлстонът от 70-те ще зарадва дамите с по-изявен ханш, защото часовниковият му силует ще балансира привлекателно женствените им форми.

22. Интригуващи очила – Авиаторските очила владяха модните тенденции прекалено дълго, на тяхно място вече излизат очила с цветни стъкла и интересни рамки.

23. Широки дънки – Няма надежда за любителите на впитите дънки този сезон и това е! Сред дънките ще властва по-широкият силует. Много жени вече могат да похапват спокойно, защото модата е решила най-после да ги пощади.

 

24. Бунтарска мода – Бунтарският дух на по-младите ще бъде уважен с по-груби абсолютно несиметрични силуети с много етажиране.

25. Римски сандали – По улиците ще се разхождат много гладиатори това лято, защото римските сандали ще зашляпат навсякъде и дори ще се катерят по прасците на много хора.

 

26. Найлонов протектор – Предпазете се от капризите на времето с риза, яке и други от найлон (подобен на гума).