Климатици от Aircon

45
Добави коментар
gotiniat23
gotiniat23

Фирма Air Con Service е тясно специализирана в областта на климатичната, хладилната и оптоплителната техника. Нашата основна дейност е:

монтаж, продажба и сервиз на климатици и климатични охладителни/отоплителни системи за промишлени сгради, офиси, както и жилища, хотели и др.
гаранционно или извън гаранционно обслужване (ремонтиране, демонтиране и монтиране) на климатици и климатични системи.
проектиране на хладилни системи, както и тяхното инсталиране и поддържане.

С избора на нашите услуги Вие си осигурявате комфорт, надежност, добро качество и дълготрайна експлоатация. Air Con Service разполага с екип от специалисти, притежаващи дългогодишен опит, натрупан от множеството разработени проекти и иновативно мислене пораждащо се от възможността за работа с най-съвременни технологии, осигуряващи висока ефективност и икономичност.

В изпълнението на професионалните си ангажименти ние винаги се стремим към осигуряване на най-доброто и качествено обслужване на нашите клиенти и партньори.

Какво представлява климатикът:

Когато температурата навън започне да се покачва, много хора търсят прохладата, която климатика предлага. Също както водните кули или електропроводите, климатиците са едно от нещата, които виждаме всеки ден, но рядко им обръщаме внимание.

Не би ли било хубаво да проумеем начина по който тези незаменими машини работят?

Климатиците се различават по големина, капацитет на охлаждане и цена. Единият вид, който виждаме постоянно са климатиците по прозорците, което е един лесен и икономичен начин да се охлади малко пространство.

Ако живеете в жилищен блок, вероятно ще видите много външни тела по апартаментите.
При повечето бизнес сгради и такива с офиси, външните тела са изнесени на покрива. А от въздуха докато кацате на някое летище ще забележите, че големи складове и търговски центрове разполагат с 10 – 20 външни тела скрити на покривите си.

В сгради с офиси често ще видите големи охладителни кули, които са свързани с климатичната инсталация.
Въпреки че всяка от тези машини изглежда по съвсем различен начин, всички те работят на един и същ принцип. В тази статия ще разгледаме климатиците – от малки до много големи – за да знаете повече за тях от това, което се вижда отвън. Освен това ще разгледаме и нови енергийно ефективни начини за охлаждане.

Как работят климатиците:

Повечето хора смятат, че климатиците понижават температурата в дома им като просто вкарват студен въздух. Всъщност те поемат топлия въздух от вашия дом и го връщат изстуден. Този кръговрат продължава докато термостатът достигне желаната температура.

На практика климатикът е хладилник без камера. За изстудяване на въздуха се използва охлаждащо вещество, например фреон,което се изпарява. Механизмът на цикъла на изпаряване е един и същ както в хладилника, така и в климатика. Според онлайн речника Merriam-Webster, терминът фреон се използва за всякакви незапалими флуорокарбони, използвани като охлаждащи агенти и изтласкващи вещества в аерозоли.

Схема на типичен климати:

Ето как протича цикълът на изпаряване (за повече информация относно механизма вижте „Как работят хладилниците”):

1. Компресорът нагнетява хладния фреонов газ, който по този начин се нагорещява и увеличава налягането си. (червено в горната схема).
2. Този горещ газ минава по система от тръби (топлообменници), така че да може да отдаде топлината си и да се превърне в течност.
3. Течността преминава през експанзионен вентил и се изпарява, превръщайки се в хладен фреонов газ с ниско налягане (светло синьо в схемата по-горе).
4. Този студен газ също преминава през поредица от тръби, което му позволява да поеме топлината и да охлади въздуха в помещението.

Фреонът е смесен с малко количество масло с нисък визкозитет, което смазва компресора.

Климатиците спомагат и за пречистването на въздуха във вашия дом. Повечето вътрешни тела са снабдени с филтри, които улавят прах, полен, спори и други алергени както и саждите и мърсотията във въздуха. Повечето климатични инсталации понижават влажността на въздуха. Те поемат излишната вода и я използват за самоохлаждане, преди да я изхвърлят навън чрез маркуч. Други видове климатици използват кондензираната влага за повишаване на ефективността, пренасочвайки охладената вода за повторно използване в системата.

Промоции

Инверторен Panasonic UE9JKE 889 лв.Panasonic UE12JKE- 1019 лв. с ДДС!

Всичко за климатиците:

В днешно време климатиците са задължителни в нашето ежедневие. Имаме климатици в колите си, в офисите и в домовете си. Климатикът ни показва какво влияние има температурата върху нашето добро състояние. Човечеството, неговата среда и въздухът имат влияние върху температурата. Тя е нужна за ежедневната ни работа.

Чрез подобряване на изолацията, поставянето на повече прозорци и уплътнения, слънцето може да повиши температурата в офиса. Не само слънцето, но хората и машините също могат да затоплят въздуха.  Топлината, излъчваща се от един човек е 120 вата. Компютрите, принтерите и лампите също произвеждат топлина. Качествените климатици подобряват температурата и влажността на въздуха до ниво на комфортност. Идеалната температура и влажност на въздуха са съответно 20 градуса и около 40% влажност.

Климатиците не само охлаждат, но също правят влажността на въздуха приятна и комфортна за работа. Климатик с термо помпа може да затопля помещение. Комбиниран с инвертор може да ви спести до 30% от разходите за електроенергия. Климатикът създава идеалната атмосфера без вредни вещества и дразнещ шум.

Свойства на инвертора
– бързо постига желаната температура
– осигурява бърз стартов цикъл; 3 пъти по-бързо стартиране на климатика
– спестява енергия: 30% процента по-малка консумация, почти винаги енергиен клас А
– осигурява по-ниско ниво на шума; тихите климатици достигат до ниво на шума 20bB
– избягва циклите на компесора, за да редуцира течовете

Сплит система

Климатичната сплит система е съставена от изпарител (вътрешно тяло) и кондензатор(външно тяло). Вътрешното тяло изсмуква топлия въздух през изпарителя и енергията минава през охлаждащи тръби. Външното тяло вкарва студения въздух в стаята. Климатиците подобряват атмосферата във вашия дом и офис. Те ви карат да се чувствате по-комфортно, което е най-важно.

Отопление

Отоплението с климатик е една от най-добрите алтернативи на парното и другите методи за отопление. Естествено това има своите предимсвтва и недостатъци, но според нас най-доброто предимство е сметката за ток сравнена със сметката за парно. Отоплението с климатици през есента и пролетта е най-евтиния и ефективен начин, защото температурите навън не са под нула и това помага на климатикът да работи по-ефективно. Ние предлагаме широк избор от модели климатици за отопление и охлаждане на изключително ниски цени – разгледайте моделите отстрани или ни задайте въпрос на имейл – [email protected], с радост ще Ви отговорим!

Сплит климатици – нека другите ви завиждат!

Сплит (разделен тип) климатиците започват да стават все по-предпочитани пред прозоръчните. Това е така, главно заради това, че могат да бъдат прикрепени навсякъде, без нужда от прозорци, а и поради красивата им и класна външност. Този вид имат и по-ниска инсталационна такса, въпреки малко по-високата крайна цена.

Консумацията на енергия може да е малко по-висока при тези от сплит вид, отколкото при прозоръчните,но това не пречи разходите и коефициентът на производителност и при двата са почти еднакви.

Едно от най-големите предимства на машините от разделен тип е външният блок за кондензация. Позицията му прави уреда изключително тих, защото шумната част – компресорът – се намира навън.  Парообразуващият панел остава в къщата. Елегантната форма на модела, положен на стената  и това, че свързващите тръби са отвън, увеличава значително естетиката на помещението. За разлика от при другите климатици, при сплитовете не трябва да предвиждате място за прозорец в стената или да правите реконструкции на вече съществуващ.

При тях вътрешният блок всмуква въздух от самата стая като след това го връща охладен и без допълнителната влага. Външната част изхвърля погълнатата топлина в атмосферата. Преди да си вземете климатик от разделен тип ще е добре да знаете някои основни факти, събрани накратко в следващите абзаци.

Знаем, че температурата на тялото ни е 37 градуса по Целзий (99 по Фаренхайт). За да ни е комфортно в стаята е необходимо температурата да е между 21 и 26 градуса по Целзий (70-79 по Фаренхайт) и средна влажност на въздуха от 20% до 50%. От голяма важност е да се измери излишната температура в помещението, тъй като климатик с ниска производителност няма да може да охлади достатъчно, а такъв с много висока – ще овлажни въздуха прекалено много.

Капацитетът на охлаждане и затопляне на един климатик се измерва във Ват или КилоВат. Обикновено, стая с двама обитатели понася 50BTU (британска термична единица) топлина на час за квадратен метър. Един КилоВат се равнява на 3400 BTU в час. Това означава, че помещение с размери 15х15 фута (около 457х457см) ще се нуждае от уред с мощност от 11250 BTU. И така, за всеки човек трябва да се добавят по 600 BTU/ч, а за всеки домакински уред – 1000 BTU/ч.

Избягвайте трифазовите инсталации, защото те са трудни за поддръжка и струват повече. Препоръчителни са еднофазовите. Обичайният начин за измерване на продуктивността на един климатик е чрез така наречения Коефициент на енергийна ефективност (ЕЕR – Energy Efficiency ratio). Това е отношението между коефициентът на охлаждаща мощност и силата на енергийна консумация. Главното правило тук е, че колкото по-висок е този коефициент, толкова по-качествено е охлаждането.

Изолацията на стаята е от основна важност за качеството на климатизацията. Колкото по-бърз е въздушният поток, токлкова по-добре ще се охлаждате. Освен тези неща е добре да търсите система и с по-добри възможности за понижаване влажността на въздуха и с ниво на шума под 50 децибела.

Ротационните компресори често се препоръчват пред другите видове, защото движещите се части са по-малко на брой.

При климатиците от сплит вид се предлагат и услуги, които се изпълняват в автоматичен режим с таймер. Това са автомотично запсиване, рестартиране, авто диагностициране, аларма при нужда за почистване на филтъра/LED, дистонционно управление и други.

Вземете под внимание изброените подробности преди да закупите елегантен и семпъл климатик от разделен тип за хола, трапезарията или заседателната зала в офиса. Някои от по-известните марки на пазара в момента са: Toshiba, Daikin, Hitachi, LG и General.