Станишев освети „пернишките котараци“

21
Добави коментар
clubmania
clubmania

Сергей Станишев атакува Бойко Борисов за приятелски кръг от фирми, начело с „котараците“, който получава обществените поръчки в София.
 
Многозначителната реплика: „Защо не си направите експеримент – да се обадите на министъра на вътрешните работи за „приятелския кръг на котараците“, за който половин София знае“, която Сергей Станишев отправи вчера към националните медии, разбуни духовете и в Перник.
 
Зад така наречения „кръг на Котараците“, за който бившият премиер заговори, най-вероятно стоят пернишките бизнесмени Богомил Гьорев „Божко“  и Иван Алексиев- „Котараците“, научи iPernik.com.
 
Двамата са близки до хора от партия ГЕРБ в града, говори се за техни контакти с централата в София. Свързват ги включително и по роднинска връзка с кадри на партията на Бойко Борисов.
 
Божко и Иван – „Котараците“ се занимават със строителен бизнес. Популярни са сред перничани не само със слуховете, които се носят за тях, но и с високия стандарт на живот, който демонстрират. Не рядко луксозно ферари и лъскаво порше могат да бъдат забелязани пред хотел „Струма“. Колите са на въпросните бизнесмени. Двамата заедно с Росен Русимов са съсобственици в 7 фирми – всички до една започващи с „Ибера“ – „Ибера Инвест“, „Ибера Строй“, „Ибера Консулт“, „Ибера Девелъпмънт“, „Ибера Пропъртис“, „Ибера Проект“ и „Ибера Секюрити“, сочи справка на Търговския регистър.
 
За кафето  „Гъбата“ пред хотел“Струма“  казват, че също е тяхно. Стопанисвали са и бившата дискотека „Дупката“, където често в миналото е можело да бъдат забелязани.
 
Тяхна собственост е още и „Българо-италианският център“ в кв. Твърди ливади, който така и не успя да проработи.
 
Сергей Станишев най-вероятно обвинява пернишките бизнесмени заради съмнения около процедурите по строителството за паркинги на метрото в София, както и други строителни обекти. Фирмите им имат договори като подизпълнител на обекти в Столична община.
 
„Направих си сметката и установих, че познавам 7 мъже и жени, чийто прякор е Котето или Котарака“, така Бойко Борисов коментира вчерашното изказване на Станишев. „С какви ли не кръгове ме свързваха. То не беше „Капитал“, „Хелиос“ и други“, продължи Борисов. „Аз пък мога да закача на Станишев 50 кръга. Най-големите строителни фирми, които са работили в държавата за последните 4 г., мога да му ги прикача като кръгове“, допълни Борисов.
 
(На снимката: Иван – единият от Котараците)