Ако Перник е като Правец, Първанов като кой е?

15
Добави коментар
them0bster
them0bster

Известният български журналист Иво Инджев публикува интересен коментар относно „първите туристи на държавата“ – Росица Янакиева и Георги Първанов, относно актуалните напоследък „Котараци“, Перник , Правец и свободата на словото.
На медиите вече е подхвърлена нова занимавка – лов на котараци. Предложението дойде лично от бившия премиер Станишев, който посъветва журналистите да се поинтересуват от „котараците“, предполагаемо близки до премиера Борисов бизнесмени.
Няма да участвам в това сафари – дори и да исках, няма как да разследвам нещо толкова мистериозно. Но ще кажа, какво ми прави впечатление.
Ставало дума за пернишки бизнесмени, които били известни като „Котараците“, твърдят електронни медии, някои от които вече публикуваха доста подробно бизнес досие на заподозрените в близост до министър – председателя. Става дума за строителен бизнес с национален размах, но със седалище в Перник.
Питам се дали Перник не е новият ни Правец.
Ако отворите сайта на президентството, ще видите поредица от заглавия, в които се променя само обектът на президентския апетит за посещения: „посети Малта, посети Южна Корея, посети Австралия“ и също така „посети Перник“.
Президентското посещение в Перник е надлежно отразено като важно събитие и сигурно е такова. От него научаваме например, че твърденията за селския произход на Първанов не са верни:
„Президентът Георги Първанов участва в тържествата по повод честването на св. Иван Рилски и празника на град Перник. Държавният глава се срещна с кмета на града Росица Янакиева и се включи в празничното шествие до паметника на Св. Иван Рилски..
Георги Първанов заяви, че е съпричастен към проблемите на родния си град и изрази удовлетворението си от извършеното за облагородяване на града – подмяната на водопроводната система, преасфалтирането на улици и строежа на нови обекти“.
 
Но и това не е всичко. Посещавайки Австралия президентът е сметнал за нужно Австралия да бъде посетена заедно с него и от съгражданката му Росица Янакиева, кмет на Перник. Тя е включена в делегацията му в тихоокеанския му воаяж и със сигурност разходите за това не само за сметка на пернишките данъкоплатци.
Ако искате да знаете, дори на адреса, посочен анонимно в интернет като притежание на Г.Първанов на бул. България в София ( и като подарък от друг негов спонсор), първият собственик, регистриран като такъв в службата по вписванията, също е от Перник. И също е бизнесмен. И също е строител.
Ако в България имаше интернет по времето на Живков вероятно щеше да има много популярен сайт с новините от Правец. Хората искат да знаят какво става в неофициалната столица.
Впрочем, като има интернет ( и свобода на словото) днес, знаят ли?
Източник: ivo.bg