“Октопод”-ите си лаят, сексклубът си върви 11813

7
Добави коментар
velikcden123
velikcden123

0,40 ч в четвъртък пред клуб “Велвет”. Въпреки шумната операция “Октопод” забързани двойки излизат от заведението, мятат се на таксита и потъват в нощта.

Сряда, 0,10 ч. Няма и 24 часа след тараша на три столични стриптийз клуба в рамките на акция “Октопод”, екип на “Труд” решава да провери каква е обстановката. Заковаваме се пред парадния вход на “Клеопатра” до хотел “Хемус”. Очакваме да видим запечатана от полицията врата. Оказва се обаче, че в луксозния локал купонът тъкмо набира скорост. След като преодоляваме стената от гардове, на приземния етаж ни посреща секси танцьорка със синя прашка. “Заповядайте вътре!”, усмихва се изваяната брюнетка. Вместо да се възползваме от поканата, искаме среща с управителя. “Няма го! Та тук нищо не се е случило. Защо се занимавате с глупости. И да вземете да изтриете снимките, че… не отговарям!”, изръмжава гологлав здравеняк, стиснал чаша с уиски.

Без да чакат покана, петима едри мъжаги ни обграждат. “Оооо, ще ти счупя апарата и после ще ти го платя! А първо мога да се изпикая върху него и после да го платя!”, люлее се по стълбите мускулест клиент на “Клеопатра”. След като вижда, че не му обръщаме внимание, свенливо се шмугва в тоалетната.

Никой от шефовете не иска да отрони и звук за акцията на полицията във вторник, когато на червения килим на заведението им бяха проснати по очи десетина стриптийзьорки и клиенти.

Иначе клубът е регистриран на фирма “Шанс ББМ” ЕООД. Но от посоченото материално отговорно лице Владимир Недялков няма и следа.

0,35 ч. Отиваме да проверим каква е ситуацията в друг от тарашените локали – “Велвет”. Бул. “Пенчо Славейков” пред него е заприличал на пиаца за таксита. Надпреварват се да доставят клиенти на вариетето. Млади мъже потъват в дълбините на известния клуб. А някои вече си тръгват под ръка с млади момичета. Без капка притеснение двойките се мятат на таксита и изчезват в мрака. От акцията на спецченгетата часове по-рано няма и следа – от “Велвет” повикали компания за почистване, която лъснала клуба за отрицателно време.

Тук сигурно дават курбан и на всеки 18 септември. На тази дата преди година и половина неизвестни гангстери направиха на решето прозорците на стриптийз бара с “Калашников”. Като по чудо безразборната пукотевица не взе жертви…

1,10 ч. Грамадни черни джипове “Мерцедес” набиват спирачки пред “Кама сутра” на бул. “Дондуков”. Стилно облечени мъжаги влизат и бързат да насядат по сепаретата. За разлика от другите два обискирани от ченгетата клуба в “Кама сутра” събитието е тема № 1. Гардовете на локала ококорено преразказват командите на униформените: “Лягай на земята!”, “Не мърдай!”, “Горе ръцете!” След като разбират, че на гости са им дошли журналисти, изведнъж се превръщат в господари на мълчанието.

“Не беше никак приятно! Натръшкаха ни на земята, без да сме го заслужавали. Но какво да се прави…”, казва пред “Труд” силно гримирана дама около 40-те, която охраната ни представя като управител. Шефката обаче не ни се представи и пренасочва вниманието си към компания развеселени младежи. А в локала купонът е в разгара си. Никой от бара не желае да даде подробности за фирма “Дариц” ЕООД, която е посочена като собственик на “Кама сутра”. Нея обаче не открихме в системата ДАКСИ. Посоченото по-горе дружество “Шанс” пък е собственост на Благой Митров, роден през 1936 г.

Ивайло КРАЧУНОВ

Мениджъри на еротик клубове: Ако извадят “видеотеката”, става страшно!

И в трите ударени при акция “Октопод” стриптийз бара има стаички за “консумация” и е много вероятно те да са оборудвани с камери, каза вчера пред “Труд” мениджър от бизнеса с плът. “В “Кама сутра” те са поне две, в другите не знам. Тази, която съм виждал, е доста тесничка – легло персон и половина и малка баня”, обяви нашият източник.

Неофициално имената на “Велвет”, “Клеопатра” и “Кама сутра” винаги са се свързвали с прякора Т. Дори когато в сряда полицията обяви само първите две имена на заведения, нашият източник веднага попита за “Кама сутра” (чак по-късно стана ясно, че и той е сред щурмуваните – бел. авт.).

“По принцип не може да се каже, че са на Т. в юридическия смисъл на думата – разясни ни друг източник от силовите структури. – Системата работи така – и ти можеш да си направиш такова заведение – мацките, като чуят, идват отвсякъде и директно казват: “Искам да работя ку*ва.” Само че ти трябва “гръб”.”

Според единодушното мнение на запознати “гърбът” на споменатите заведения (и на още няколко в провинцията) е Т. Протекцията му се изразява в това срещу определена сума на месец – примерно 5000 евро – да… не те закача. “Всъщност не е много различно от рекета”, допълни нашият човек.

Покровителят обаче не помага срещу ченгета. За разлика от наркотиците бардаците – и споменатите стриптийз барове, и откровените апартаментчета, почасовите хотели и квартири, не са районирани според софийските РПУ-та. Те подлежат на контрол директно от СДВР. Освен месечната лепта към “гърба” собственикът сам се оправя и с полицаите.

Откъде пари?

Клубове като тези са за по 50-70 души (“Велвет” е най-ниска класа, но е малко по-голям – б.а.). Вътре работят често по 20-ина момичета средна ръка – и като цени, и като красота. “Всъщност от най-долнопробните – от тия по апартаментчетата се отбира което е малко по-хубавичко, изглежда добре голо и що-годе може да танцува и се праща в тези стриптийз барове”, разясниха ни нашите хора кадровата политика. Тарифата е 100-ина лева на час – тук за разлика от Околовръстното няма оферта само за френска любов. Трябва да си приготвите и 20-30 лв. отгоре за стаичката. Поръчването става така: девойката се върти на пилона, докато някой клиент не я покани да седне на масата му да я почерпи. Ако едновременно я поканят от 2-3 маси, потича… информация. Гледа се кой каква пачка до момента пръска, пуши ли примерно скъпи пури, че дори и дали е извадил някое “Верту”.

Информация тече към момичетата

още от вратата – казва нашият човек. – Ако си дошъл с някоя таратайка – лошо. Ако си с такси – неутрално. Ако обаче си с хубава кола, а пък, не дай Боже, и с шофьор – става страшно!” На въпроса какво ще пие, девойката по закон отговаря “черно Джони”, барманът й налива кола, разредена с вода (цветът е досущ като на уиски – б.а.),и още преди пазарлъка клиентът е олекнал със стотачка… Натам е ясно.

Съществуват и доста сайтове, където, като звъннеш на посочения телефон, ти правят среща именно в някой от споменатите клубове.

“Тези 3 заведения са по-скоро изключението, което потвърждава правилото – в 90% от другите места момичетата не се продават и се събличат до топлес – без горнище. Тук са до чисто голо. Има примерно двама братя с много известна фамилия, съвпадаща с тази на един червен политик, които строго следят в техните заведения да няма проституция. Просто си направиха сметката, че нямат интерес от проблеми. Разбира се, срещу самодейности на момичетата никой не е застрахован”, каза единият от нашите хора.

“Има месеци, в които може и да си изкарал 3 бона, оня над тебе не го интересува – иска си 5-те хиляди евро и това е – разясни ни силовак от структурите. – Моментът е такъв, че

всички са се затаили

и искат да се махнат от тоя бизнес. Като нищо Т. е натопен от някой от другите големи играчи.”

Който държи момичета обаче, държи и друго. На Т. му се носи славата, че за годините дейност има пребогата видеотека именно от стаичките на своите клубове. Господ знае кои хора са заснети там, но като се има предвид нелошото ниво на заведенията, може да се предполага, че не ще да са само бачкатори от провинцията… Другата подобна колекция с “илюстративен материал” принадлежала на човек, който успешно излязъл от пийп-бизнеса и се насочил в политиката. Въпрос на време е да се види кой какви козове ще извади.

Всичките ни източници – и сутеньори, и мутри, обаче бяха единодушни – ако имаше закон или какъвто и да е регламент за проституцията, щеше да има много по-малко проблеми и “подземни” сътресения. Да им се чуди човек на политиците защо все не го приемат. Дали пък не са се разпознали на някои от кадрите от стаичките…

Стефан МИЛАНОВ

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти