Колко дни важи направлението за специалист

1
Добави коментар
villy89
villy89

Медицинското направление за консултация или провеждане на съвместно лечение може да се ползва до 30 календарни дни от издаването му. Срокът за извършване на вторични прегледи от лекар специалист е до 45 календарни дни от датата на извършване на първичния преглед.
Личният лекар не може да издаде ново направление към  специалист за едно и също състояние (диагноза) при положение, че медицинското направление е в сила до 45 дни от датата на първичния преглед при специалиста и той има задължението в рамките на този период да осъществи необходимите вторични прегледи.

Специалистът определя необходимостта от вторичните прегледи в рамките на този срок (от 45 дни), съобразно състоянието на пациента.
Извършването на консултации със специалисти от различни специалности се преценява от общопрактикуващия лекар, съобразно необходимостта и състоянието на пациента, както и в какъв период от време да стане това.
Медицинско направление за консултация и съвместно лечение се издава не само от личния лекар, но и от лекарите специалисти за консултация с друг специалист.
/ НЗОК – въпроси и отговори

< Предишна

 

Следваща >