Сексът помага и срещу сенна хрема

4
Добави коментар
CarloGambino
CarloGambino

Изключително приятно и неподозирано досега средство срещу сенната хрема може да са открили ирански учени. Те предполагат, че сексът може да пребори запушването на носа и сълзенето на очите, характерни за алергичната болест, пише британският в. „Телеграф“. Сексотерапията обаче има един недостатък – има ефект само при мъжете.

Невролози от медицинския университет в Табриз смятат, че носът и интимните части на мъжа са свързани с елемент от нервната система, контролиращ рефлекторния механизъм. Полените през пролетта или пък при инфекция раздразват кръвоносните съдове в носа, вследствие на което те се възпаляват и подуват. Така се стига до запушване. При еякулация обаче кръвоносните съдове се стесняват, съответно подуването спада, което пък води до отпушване. Специалистите от Иран признават, че досега не са проведени експерименти, които да докажат тяхното предположение.
„Има някои неудобства за използването на еякулацията като средство за отпушване на носа“, признава неврологът Мохамед Фахри. И обяснява, че до това лечение не може да се прибегне на открито място например. Но колегите му предпочитат да изброяват предимствата на „сексотерапията“.
„Тя носи много удоволствие, безплатна е и може да се прилага винаги когато симптомите станат много силни“, казва Сина Заринтан. Иранските учени шеговито добавят, че вероятно няма да имат проблем с набирането на доброволци, на чиито плещи да падне нелеката задача да тестват предполагаемата терапия.
Има един доказан съвет, към който да се придържат страдащите от сенна хрема – подбирайте какво ядете в периода, в който сезонната алергия се възбужда.