Декорация с морски мотиви

61
Добави коментар
lucynda
lucynda

30.07.2010 г.

Бренда Истман и Сузи Мичъл са интериорни дизайнери от Нюпорт Бийч, Калифорния. За дизайна на този дом те са избрали морската тематика, която винаги допада на децата, а интериорът е стилен, функционален и най-важното – комфортен.

Цвят и стил

Дизайнерите се придържат към семпла цветова гама. Те използват тъмносин морски цвят, контрастния на него бял цвят и по-топлите тонове на тютюнево зеленото, които се срещат върху естествените материи – подовите настилки от морска трева, плетените щори, възглавничките от рафия и плетените столове.

Акценти в контрастни цветове

Малките аксесоари в червен цвят не позволяват на цветовата схема да бъде прекалено монотонна и предсказуема.

Текстурни детайли

В този ъгъл с преобладаващи неутрални тонове са използвани много текстурни елементи – античен дървен скрин, стари куфари, бамбукова рамка и кресло от морска трева. Те придават дълбочина и триизмерност на помещението.

Формални и неофициални елементи

Официалният стил на масата и столовете в трапезарията приятно се съчетава с по-неофициалния дизайн на полилея и ленените завеси.

Синьо и бяло

Традиционните китайски порцеланови съдове в синьо и бяло са комбинирани с огледало с рамка от миди, на фона на тъмносините стени.

Не прекалявайте с лодките

Благодарение на добре подбраните аксесоари, морската тематика в дизайна изглежда елегантно, а не клиширано. В целия дом има само един модел на лодка и той е важен елемент не само заради красивата си изработка. Тази лодка символизира връзката на семейството с морето – заради бизнеса с яхти, който те имат.

Използвайте картините разумно

Дизайнерите са подбрали изображения на миди, корали и други морски създания, след което са ги разделили и групирали чрез сходни рамки. Изображенията изглеждат свежо във всяка стая, тъй като всяка група е с различно съдържание, размер и мащаб.

Интегрирайте колекциите си в дизайна

Мидите, раковините и коралите, събрани от близкия плаж, служат като декорация върху масичката за кафе, до сребърните и стъклените аксесоари по рафтовете, бюрата и масите в дома.

Използвайте свързващ елемент

Съчетаването на силно контрастни елементи е мощен дизайнерски инструмент.  „По този начин акцентът се измества от мебелите към аксесоарите“, посочва дизайнерът Сузи Мичъл. В този дом цветът каки е неутрален посредник между тъмносиния морски цвят и бялото. Той се среща по стените, в подовите настилки и аксесоарите.

Добавете райета

Дали ще използвате тънки или широки райета, контрастните ивици винаги добавят жизненост и енергичност на дизайна.

Създайте контраст

Белите калъфки на мебелите, поставени на фона на абаносовата дървесина или тъмносиният цвят, комбиниран с плетените мебели, създават една драматична комбинация.