Родопите – СПА Хотели Девин

5
Добави коментар
chavdarov
chavdarov

Магията наречена Родопи

„Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед. Няма връх, на който да се изкачиш, та да я познаеш с един поглед. Трябва да я извървиш и да я изстрадаш, та после да я събереш в сърцето си и да я погледнеш – ала трябва да имаш сърце на орел. Не можеш да видиш Родопа с очите си, трябва да я видиш със сърцето си. Със затворени очи, в себе си.“

Антон Дончев „Време разделно“

Родопите – планината на Орфей.

Вашата почивка сред оазис на чиста и дива природа. Родопите са като море от преливащи тъмнозелени хълмове. Дори само за миг да се полюбувате на красивата панорама и вдъхнете кристално чистия въздух, вие за винаги ще се влюбите в лиричните и магнетични Родопи.

Ако обичате духа на отминали времена, то Родопите са идеалното място за Вас. През хилядолетната история на планината по живописните й пътеки са отеквали стъпките на траки, славяни, прабългари, гърци, римляни. Затова са и толкова многобройни легендите, свързани с историята на Родопите.

Красотата на Родопите е неповторима, казват древните мъдреци и досега никой не е успял да опровергае тази на пръв поглед банална сентенция. Те са най-голямата част от Македоно-Тракийския масив.

Според индийските школи по медитация Родопите са една от седемте свещени планини на Земята и вече повече от хилядолетие в дебрите им се търси светилището на тракийския бог Дионис, откриването, на което се очаква да бъде най-значителното археологическо събитие на територията на Балканите и на Стария континент.

Не случайно Родопа планина няма аналог в България и дори в Европа. Тук природното и културното наследство съжителстват в хармония от хилядолетия. Родопите са енергичен център на Балканите. Тук са регистрирани най-много столетници. Не случайно „родопското дълголетие” е станало нарицателно , като пожелание за здраве.

Галерия

Родопи, времена, история, пътеки, траки, славяни, прабългари, гърци, римляни, древни мъдреци, сентенция, Македоно-Тракийски масив, индийски школи, медитация, свещени планини, земята, светилище, тракийски бог Дионис, Орфей