Адем Мехмед аут и от комисиите в Общинския съвет

2
Добави коментар

Адем Мехмед аут и от комисиите в Общинския съвет

На днешната сесия на Общинския съвет бе прието предложението за смяна на председателя на Постоянната комисия по транспорт и комуникации. На мястото на Адем Мехмед вече е Осман Камбер, а зам.-председател – Халил Апти. Член на комисията е  Юсеин Ахмед.

Адем Мехмед е освободен  и от Постоянната комисия по законност и обществен ред. На негово място застана Гюлнар Каледжи. Предложенията за промените  идват от групата съветници на ДПС.

Трима  бяха „против” отстраняването на Адем Мехмед  – Стефан Чанев/ГЕРБ/, Яне Янев /ПП „Политически клуб“ Тракия/ и самият Адем Мехмед.

Името на Адем Мехмед  нашумя след като стана явна подкрепата му за отцепника  от ДПС Касим Дал. В началото на май  след  няколкочасови дебати общинският съветник от ДПС и председател на Комисията по транспорт Адем Мехмед беше изключен от партията.

На събрание в салона на театъра Адем Мехмед бил подложен на остра критика от съпартийците си заради присъствието му на сбирки на хората на Касим Дал . Това станало  по време на срещата на висши партийни кадри от ДПС с местните функционери на партията в Кърджали.

По време на посещението на Касим Дал в Кърджали Адем Мехмед бе неотлъчно до него, а  на митинга в Джебел  заедно с Корман Исмаилов издигнаха плакат,  с който призоваваха да се изгонят доносниците от ДПС.

Свързани